Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
proptechinnovation_teams-1

GLAD GJENG: Gruppen som har frontet klyngesøknaden inn mot innovasjon Norge var svært glad da nyheten ble kjent. Oppe fra venstre. Tommy Hagenes (Airthings), Kristin Flornes (Norce), Anders Daniel Brekke (Really!), Harald Schjelderup (BOB) og Stig Frode Opsvik (klyngeleder, Proptech Innovation).

Proptech Innovation tatt opp i klyngeprogrammet

Publisert
Eiendomsteknologiklyngen Proptech Innovation er tatt opp i klyngeprogrammet Norwegian Innovation Clusters. – Svært gledelig. Tildelingen av klyngestatus betyr både anerkjennelse for det arbeidet som er gjort, samtidig som det åpner nye dører for oss og gir mer penger til klyngedriften, sier styreleder Harald Schjelderup.

- Vi er klar til å gi full gass videre, sier Schjelderup.
Samhandlingsarena Proptech Innovation skal bidra til økt innovasjon og verdiskaping innenfor bygg-, anlegg- og eiendomsbransjen, hovedsakelig gjennom å adressere noen av bransjens største utfordringer: et stort klimaavtrykk, en lav produktivitetsvekst og et vesentlig digitalt etterslep.
- Dette er utfordringer hver enkelt bedrift ikke løser alene - vi må samarbeide. Derfor har vi utviklet samhandlingsarena for innovasjon og utvikling av nye produkter og tjenester med noen av bransjens viktigste utfordringer i fokus. Dette gjør klyngesatsingen veldig viktig for oss, sier Schjelderup som også er konsernsjef i boligbyggelaget BOB. Stor verdi Klyngen har på to år vokst til 83 medlemsvirksomheter. Dette er aktører innenfor bygg-, anlegg- og eiendom, det er teknologi- og leverandørbedrifter, det er undervisnings- og forskningsinstitusjoner og det er andre aktører som er instrumentelle i utviklingen av klyngen – for eksempel investorer. - Samspillet mellom disse gjør det mulig å skape nye løsninger innenfor for eksempel energieffektivisering, anvendelse av kunstig intelligens for bedre beslutninger i utbyggingsfasen og utvikling av teknologi for utslippsfrie byggeplasser. Det gir økt verdi for alle involverte aktører. Eiendomsaktørene utvikler sine prosjekter eller bygg på en mer effektiv og bærekraftig måte med ny teknologi, mens teknologileverandørene får utviklet sin teknologi til å bli enda bedre og løse nye oppgaver – slik at de kan vokse i nye markeder, forteller Schjelderup. Forskning og utvikling Klyngen viktigste satsingsområder er «Datadrevet Innovasjon» samt «Sirkulærøkonomi og nullutslipp». Her samhandler bedriftene også tett med akademia. - Vi ser et veldig spennende potensiale i å samarbeide med bedriftene i klyngen om forskning og utvikling innenfor disse områdene, og vi har kommet godt i gang med prosjekter som kan få stor betydning i fremtiden, sier konserndirektør for teknologi i Norce, Kristin Flornes. Tilskudd Tildelingen av klyngestatus gir et årlig tilskudd på inntil to millioner kroner per år i tre år med mulighet for å søke seg opp til neste nivå som gir inntil seks millioner kroner i ytterligere fem år. Klyngeprogrammet Norwegian Innovation Clusters drives av Innovasjon Norge, Norges Forskningsråd og SIVA.
 
VVSforum
Sandesundsveien 2
Tlf: +4748068283