Tidligere år har de ansatte i GROHE reist ut til barnehager og hatt høytlesninger for barna. Året 2020 er annerledes og dette måtte løses på nye måter. Det er derfor laget en digital utgave av boken med illustrerende bilder og høytlesning på film.

Grohe skriver i en pressemelding at ifølge WHO er god håndhygiene essensielt ved forebygging av sykdommer og for å hindre spredning av bakterier og virus. Det er nettopp håndvask og god håndhygiene som er hovedtema i årets utgave av GROHEs barnebok «Dagen da løven Ali ikke ville vaske hendene». I boken møter vi løven Ali og venninnen hans Line som er en del av en stor løveflokk. En kveld spiser flokken middag sammen og dagen etter blir alle løvene syke. Det viser seg nemlig at to av løvene glemte å vaske hendene før middagen. Surikaten Tobias dukker opp og lærer løveflokken viktigheten av god håndhygiene gjennom en morsom og lærerik håndvasksang.

- Det kan ofte være problematisk å lære barn om viktigheten av håndvask, og det var dette som var tanken bak utformingen av årets barnebok. Ved å lære barn om håndvask gjennom en bok med illustrerende bilder og en sang med en kjent melodi, håper GROHE å bidra til å gjøre håndvask mer forståelig for de yngre, skriver Grohe.

I tillegg til å lære barn om viktigheten av håndvask og god håndhygiene, retter boken fokus på vannsparing. Vann er en knapp ressurs for mange og det er viktig å ikke ta vannet for gitt. Ifølge UNICEF mangler rundt 40% av verdens befolkning tilgang til grunnleggende håndvaskfasiliteter i hjemmet, og i de minst utviklede landene gjelder dette for så mange som 75% av befolkningen. I land som Norge er vi heldige som har så god tilgang på vann og muligheter for håndvask, men et fokus på vannsparing er uansett viktig for å redusere utslippene som knyttes til rensning og transport.

I 2020 har hjemmekontor og bruk av digitale redskaper blitt nøkkelord for mange. Derfor valgte GROHE i år å gå den digitale veien med å produsere en video der boken illustreres med bilder og leses høyt av ansatte i GROHE. Det gjør at barn kan høre på boken hjemmefra.

Flere barnebøker fra GROHE
De tidligere barnebøkene som GROHE har gitt ut har fokus på vann som en ressurs. I fjorårets bok «Den lange reisen til vannet» hører vi historien om oterne Olivia og Oskar som er på reise i Malawi og innser at rent drikkevann er vanskelig å finne. Formålet med boken er å lære barn om viktigheten av vann og at ikke alle har enkel tilgang på rent drikkevann. I 2018 kom boken «Da Gry ble syk av havet». Der møter vi delfinene Gry og Gilbert som alltid leker sammen på skolen. En dag blir Gry syk på grunn av plasten i havet og Gilbert reiser på eventyr for å finne noen som kan hjelpe. Boken har et formål å lære barn hvordan plastforurensning skader livet i havet.