Seminaret ”Rørbransjen 2020” i regi av VVSforum samlet 170 deltagere på Scandic Oslo Airport på Gardermoen i 2019. Her ser vi deltagerne ta morgenstrekken før seminaret startet.

Rørkjedene inviteres til plenumsdebatt

Rørdagene 2021 - 8.desember:

0

Med tidligere NRK-profil Erik Wold som konferansier og utspørrer, blir det garantert høy temperatur under «Rørdagene 2021» på Thon Hotels på Gardermoen 8. desember. Her møter du sentrale aktører i byggenæringen som innledere og foredragsholdere og ikke minst paneldebatter over aktuelle bransjespørsmål. – Nytt av året, er at vi har invitert toppene i rørkjedene til plenumsdebatt, sier Stig Grindahl, daglig leder i VVSforum.

Nettopp VVSforum er initiativtaker til seminaret, som ble arrangert med stor suksess første gang i 2019 – med 170 deltagere. Årets utgave er bygd på samme lest, men med små justeringer for å gjøre det enda mer attraktivt, forteller Grindahl.

Tilbake til normalen
– I fjor måtte det dessverre avlyses på grunn av koronapandemien, men nå er vi endelig tilbake til normalen og satser mer enn noen gang på et morsomt og lærerikt innhold om hvor rørbransjen står, og ikke minst hvor den er på vei. Vi legger blant annet opp til flere paneldebatter over aktuelle temaer som opptar bransjen, slik at vi kan få frem problemstillinger rørleggerne står i, fra flere nivåer i byggebransjen.

I år er blant annet toppene i rørkjedene invitert til debatt og hvor vi skal snakke om følgende:  Hvordan har pandemien påvirket rørleggerbedriftene i kjedene? Hvilke trender vil vi se de neste fem årene på kjedenivå – bransjeglidning osv. Hvor viktig er merkevare-leverandørene for VVS-bransjen? Er leverandørene en ressurs, eller er det best pris som gjelder? Andre stikkord er EPDèr, bærekraft, fotavtrykk osv.

Erik Wold var møteleder og konferansier under Rørdagene i 2019, nå er han klar nye Rørdager i desember.

Med Erik Wold som ordstyrer, vet vi at vi skal klare å lage en spennende og innholdsrik debatt. Deltagerne i plenumsdebatten blir: Line Ekroll Dyb, NRA, Øystein Kjellsen, VB, Kai Johnsen, VVS Eksperten, Thorbjørn Theie, VVS Norge, Håvard Hildrum, Flow Group og Frank Olsen, Rørkjøp.

Aktuelle problemstillinger
Programmet er i sin helhet mer eller mindre klart, men Grindahl kan fortelle at første seksjon av seminaret er bygd rundt samme lest som i 2019 med prosjektering, byggeri, samspill, tidlig involvering, rekruttering, produktivitet for å nevne noe. Her vil kjente bransjenavn som Tore Bakke, Bravida, Rune Hardersen, GK, Torkil Skancke Hansen, Assemblin, Torkild Korsnes, K.Lund for å nevne noen, stå på podiet.

Videre vil varedatabaser, innleie, butikkdrift, kompetanse / utvikling, myndighetskrav, EPD, tverrfaglighet, tidlig involvering, ombruk, bedre vedlikehold, ressurs effektivitet, samt sentrale spørsmål i og rundt verdikjeden med priser, grossister og leverandører.

Han presiseres at hensikten med seminaret er et bidrag til å løfte bransjen. Det gjøres best ved å belyse både hva som er bra, hva som kan og bør gjøres bedre og hvilke krav den øvrige verdikjeden stiller til rørleggerne. Og ikke minst å se på rørleggerens rolle i det store bildet.

– Programmet er målrettet mot små, store og mellomstore rørbedrifters utfordringer i hverdagen, hvor samspill, digitalisering, bærekraft og sirkulær økonomi er viktige stikkord. Men også andre aktører i samspillet på en byggeplass skal involveres. Her kommer vi tett på bransjen i hele næringskjeden gjennom sentrale navn som foredragsholdere, og debattanter. Vi ser for oss et antall på 18-20 navn, for å skape den riktige dynamikken gjennom hele seminaret.

Et lite knippe av de foredragsholderne som er på plass:
* Tore Bakke, administrerende direktør i Bravida
* Torkil Skancke Hansen, administrerende direktør i Assemblin
* Rune Hardersen, administrerende direktør i GK Norge
* Knut Strand Jacobsen, administrerende direktør i Byggmesterforbundet
* Bjørn Moen, administrerende direktør i Heidenreich
* Daniel C.. Tabacaru, daglig leder Reframe Arkitekter
* Bror W. Stende, bransjedirektør Virke faghandel
* Oddgeir Tobiassen, Rørentreprenørene Norge

I år er rørleggerkjeden VVS Eksperten hovedsponsor med Geberit Norge som sponsor. Arrangementet vil holdes på Thon Hotels på Gardermoen, og datoen er altså 8. desember. Dette er en happening du ikke bør gå glipp av, og du kan allerede nå sikre deg og dine kolleger en plass ved å melde deg/dere på her.

Program og påmelding finner du her