GROHE X vant Red Dot Award 2021 i kategorien “Digitale løsninger”

Tidligere i år lanserte GROHE en ny digital plattform for å gi kundene sine en skreddersydd opplevelse inn i merkevarens univers. Få måneder etter lanseringen, vinner GROHE X den gjeve prisen, Red Dot Award Brands & Communication Design 2021, i kategorien “Digitale løsninger”.

0

– Som en prisvinner har GROHE vist at de tenker «utenfor boksen». De vet hvordan man skal handle raskt under vanskelige tider, og søke nye designtilnærminger. På denne måten mestrer de viktige utfordringer, samtidig som de gir et verdifullt bidrag til videre utvikling av samfunnet, sier Prof. Dr. Peter Zec, administrerende direktør i Red Dot.

Første i bransjen
Med GROHE X har LIXIL i EMENA utviklet den første digitale plattformen av sitt slag i bransjen for deres GROHE-merkevare, sammen med sterke partnere VOK DAMS, IBM og D’art. Innholdet som vises på plattformen er tilpasset behovene til merkevarens ulike målgrupper som rørleggere, grossister, arkitekter og sluttforbrukere. I tillegg fungerer plattformen som et møtested hvor man kan få råd og inspirasjon, og kommunisere direkte med GROHEs eksperter.

– GROHE X er mye mer enn en erstatning for digitale messer. De 35 000 besøkende og 70 000 sidevisningene allerede den første uken viser oss nettopp dette,” forteller Jonas Brennwald, leder LIXIL EMENA og co-CEO Grohe AG, og fortsetter:

– Plattformen er designet for å posisjonere kommunikasjonen vår for fremtiden, og vi er glade for at plattformen blir anerkjent internasjonalt – nå også med Red Dot Award 2021. Dette gir oss en bekreftelse på at vi har skapt noe som ikke bare er godt designet, men også et vellykket verktøy for å kommunisere vår merkevare.

Etter lanseringen i midten av mars tidligere i år har GROHE X raskt vist seg å være en stor suksess. For øyeblikket er besøkstallene på 2500 daglige visninger. Selv om GROHE X ikke fungerer som en erstatning for tradisjonell kommunikasjon, tar den for seg en helt ny måte å kommunisere merkevaren og nyheter med bransjen.

Et kvalitetsstempel for design
Med rundt 20 000 bidrag er den årlige Red Dot-prisen en av de største designkonkurransene i verden. Opprinnelsen stammer fra 1955, og den berømte Red Dot-prisen har for lengst etablert seg som et av de mest ettertraktede kvalitetsstempelene for godt design. Fra produkter, merkekommunikasjon og kreative prosjekter, til designkonsepter og prototyper, dokumenterer Red Dot Award de viktigste trendene over hele verden.