Thorbjørn Theie, VVS Norge, og Øystein Kjellsen, VB, under avtaleinngåelsen om VB Smart.

Kvalitetssystemet Dextro slår an hos medlemmene i VVS Norge

0

I fjor høst kjøpte VVS Norge seg inn i VB sitt selskap B Smart, som utvikler HMSK-systemet som nå har fått navnet Dextro. Ambisjonen er i felleskap å utvikle byggebransjens beste kvalitetssikringssystem.

Det skriver VVS Norge i en pressemelding.

Dextro er et enkelt og oversiktlig verktøy for timeføring, dokumentasjon, kvalitetssikring og HMS. Da VVS Norge kjøpte seg inn, skjedde det som følge av et behov hos medlemsbedriftene for et solid KS-system. I desember i fjor begynte de første VVS Norge-bedriftene å ta i bruk kvalitetssikringssystemet, og de melder om positive opplevelser.

– Som rørlegger er det viktig å produsere effektivt i hverdagen. Da må papirarbeidet ta minst mulig tid, samtidig som vi også opprettholder kvaliteten på denne delen av arbeidet. Dextro er riktig verktøy for at dette blir best mulig på kortest mulig tid, sier Steinar Aamodt, daglig leder i Bademiljø – Rørleggermester Steinar Aamodt.

– Ved å benytte Dextro er ikke utførende rørlegger avhengig av at det har blitt gjort forarbeid av de som sitter på kontoret. Dette frigir tid for de som sitter på kontoret, samtidig som dokumentasjonen blir god, sier Espen S. Aulie, daglig leder i Comfort A-Auli AS.

Kenneth Skogsrud, daglig leder i Bademiljø – Ringside Rørleggerbedrift AS forteller om gode tilbakemeldinger fra sluttkunder etter bruk av Dextro.

– Endelig kan vi med hevet hode skryte av å ha ett komplett HMS/K system som er fullt ut integrert med de dataverktøyene vi bruker i det daglige. Vi får tilbakemeldinger på at vi leverer svært gode rapporter nå og vi kan med enkelthet lage egne, kunde- og prosjekttilpassede sjekklister. Og endelig har vi en internhåndbok som til enhver tid er oppdatert og tilpasset våre rørleggere sin hverdag, sier han.

Dextro inneholder blant annet informasjon som rutinebeskrivelser, sjekklister for utføring av oppdrag, avvikshåndtering og kvalitet- og personalhåndbok. Systemet er integrert med Cordel slik at man overfører jobber til utførende rørlegger med tilhørende sjekklister og rutinebeskrivelser. Timer og materiell føres rett i Dextro-app der bilder og dokumentasjon kobles sammen og synkroniseres over til Dextro web.

– Vi som jobber med Dextro er veldig stolt over å levere et system med mye faglig innhold. Det er veldig kjekt å bistå VVS Norges bedrifter med søknad for sentral godkjenning, bistand for tilsyn, prosjektledelse, HMS, personal- og regelverks spørsmål, sier Elise Støle, drifts- og utviklingsleder i Dextro til slutt i pressemeldingen.