Det er en ydmyk Arvid Aalen som startet i ny jobb som produktgruppesjef hos Høiax 1. november etter nesten 22 år i Geberit. Kommersiell direktør Hans Wernersen sier Arvid kommer inn med høy kompetanse og lang erfaring fra bransjen, og vil ha et stort kundefokus. Han vil bidra til at vi tar nye steg, sier han.

Arvid Aalen blir ny produktgruppesjef for pressystemer og lyddempet avløp hos Høiax

Etter nesten 22 år i Geberit, har Arvid Aalen begynt i stillingen som produktgruppesjef hos Høiax for Viega pressystemer og Rehau lyddempet avløp.  – Jeg ser frem til å jobbe sammen med Høiax sitt dyktige salgs- og supportteam. Sammen skal vi skape salgsvekst fremover, sier Arvid Aalen til VVSforum.

0

Kommersiell direktør Hans Wernersen i Høiax er tydelig fornøyd med at han har fått Arvid Aalen med på laget.

– Jeg har hatt mange flotte og lærerike år med gode og engasjerte kollegaer i Geberit, en tid jeg ser tilbake på med stolthet og glede. Men samtidig følte jeg tiden var moden for å gjøre noe nytt, sier 52-åringen få dager etter han begynte hos sin nye arbeidsgiver i Fredrikstad.

– Det kunne ikke vært bedre klaff i forhold til vår satsing og vårt kundefokus. Vi har brukt de siste årene på å bygge Viega som varemerke i det norske markedet, et arbeid som virkelig begynte å gi avkastning i fjor. Da så vi også at vi trengte en dyktig person til å ta seg av denne produktgruppen – i tillegg til våre lyddempende avløpsrør fra Rehau – om vi skulle yte kundene den servicen og oppfølgingen vi ønsker og de forventer.

– Vi har gode muligheter til å komme inn på store prosjekter, men det krever fullt fokus og en egen ansatt dedikert i dette arbeidet. Det har vi nå fått med Arvid, som er høyt respektert i markedet. Han har solid og høy kompetanse på disse områdene, og kan jobbe mot storkunder umiddelbart. Samtidig er dette et ledd i generell kompetanseheving for Høiax, som er et viktig satsingsområde.

Moderne installasjonsteknikk
Viega pressfittings rørsystemer i metall og alupex har utallige patenter, høy kvalitet og Viega er en sterk tysk internasjonal aktør. Fokus er på energieffektivitet, lekkasjesikkerhet, komfort, drikkevannhygiene og levetid. Det er som musikk i Aalens ører, som brenner for den europeiske kunnskapen som Høiax besitter – blant annet gjennom Viega.

Aalen påpeker at pressystemene som brukes i dag er trygge, og koblingsteknikken brukes i nesten alle typer installasjoner.

– Pressteknologien til Viega med SC-Contur er moderne og sikker. Det unike med systemet, er at om man har presset og gjort det man skal, er det 100 prosent tett – og om man ikke har presset så er det 100% utett. Det vil man umiddelbart oppdage under lekkasjetesten, som er en sikkerhet for rørlegger, sluttbruker og Høiax.

Kunnskapsdeling
Aalen poengterer viktigheten av god opplæring i rørleggerteknikker, system og materialvalg til kundene. Utviklingen pågår for fullt og han nevner at nyeste generasjon innen pressverktøy gir effektive og økonomiske installasjoner for rørleggere.

– Rørleggere er avhengig av å tjene penger. Vi skal bidra til at de gjør det, sier han.

Han ser også stort potensial i Rehau sitt lyddempet 3-lags PP avløpsrørsystem i årene fremover.

– Vi skal utfordre oss selv, være lyttende og forsterke Høiax´ verdier, er hans programerklæring når han nå starter en ny etappe på sin yrkesvei.