En mulighetsskisse av det nye Energihuset på Lillestrøm. Illustrasjon: Dark Arkitekter

Akershus Energi skal sammen med OBOS Eiendom realisere Energihuset på Lillestrøm

Akershus Energi inngår samarbeid med OBOS Eiendom om å realisere Energihuset i Lillestrøm. – Vi skal bygge noe Lillestrøm kan være stolte av, et hus som mange har lyst til å være i. Energihuset i Lillestrøm har som mål å bli et signalbygg for regionen, sier Erik Lindseth som er prosjektutvikler i Akershus Energi.

0

– Vi skal bygge noe Lillestrøm kan være stolte av, et hus som mange har lyst til å være i. Energihuset i Lillestrøm har som mål å bli et signalbygg for regionen, med lavt klimaavtrykk og innovativ bruk av teknologi og energi sier Erik Lindseth som er prosjektutvikler i Akershus Energi, i en pressemelding.

Akershus Energi inngikk i mai 2020 en opsjonsavtale med Lillestrøm kommune om rett til bruk av en tomt i nærheten av Lillestrøm stasjon og Lillestrøm varemesse. Målet er å realisere Energihuset i Lillestrøm, og at bygget skal stå ferdig i løpet av 2025.

– Vi skal bli gode sammen med partnere i alt vi utvikler fremover, og vi er svært fornøyde med å ha fått med OBOS Eiendom som samarbeidspartner i dette prosjektet. De innehar ekspertise og erfaringer fra store byggeprosjekter, noe som vil bidra til god prosjektering og gjennomføring av planene, sier Akershus Energis konsernsjef Eskil Lunde Jensen.

OBOS Eiendom er en utvikler og forvalter av næringseiendom, mens morselskapet OBOS er en av Nordens største boligbyggere. De er veldig godt fornøyd med å få være med på Energihuset

– Energihuset i Lillestrøm er et spennende prosjekt, som passer oss godt, og vi har stor tro på etableringen av en næringsklynge innenfor energi på denne sentrale tomten. Etter at vi bygget Portalen, har vi vært på utkikk etter et sentralt prosjekt i Lillestrøm. Vi synes det er spesielt hyggelig at vi får muligheten til å være med som samarbeidspartner til Energihuset i Lillestrøm. Dette prosjektet har svært høye ambisjoner opp mot bærekraft og miljø, og dette korresponderer svært godt med OBOS sine mål. Akershus Energi og OBOS Eiendom utfyller hverandre godt som selskaper, og vi ser fram til et godt samarbeid, sier Nils M. Bøhler, konserndirektør for næring i OBOS i meldingen.