aroTHERM plus

Vaillant lanserer ny luft/vann varmepumpe

COP-verdi på opptil 5,4

0

I en årrekke har det vært en tradisjon i Vaillant å sette nye standarder i varmemarkedet. Vi benytter vår ekspertise til å hjelpe våre kunder med å  beskytte klimaet, ved at vi introduserer det naturlige kuldemediet R290 i vårt utvalg av varmepumper. Det har betydelige fordeler sammenlignet med alternative kuldemedier: Det gir omtrent 75 % lavere fyllingsmengde, har lav GWP (Global Warming Potential) og gir betydelige produktfordeler for kundene – blant annet høy turtemperatur på opp til 75° C, noe som gjør denne varmepumpen til en ideell og ikke minst miljøvennlig varmeløsning til både nybygg og modernisering av boliger, og selvfølgelig når man skal erstatte oljefyren skriver de i en pressemelding.

Nye aroTHERM plus er et av våre første produkter som tar i bruk R290, og flere vil følge i fremtiden.

Med en COP-verdi (Coefficient Of Performance) på opptil 5,4 er aroTHERM plus også ekstremt energibesparende og effektiv. Og med et lydnivå på kun 28 dB (A) – målt på en avstand på tre meter i nattmodus – er den nye aroTHERM plus varmepumpen dessuten usedvanlig støysvak i drift. Derfor kan den også installeres i tettbebygde områder og i rekkehusbebyggelse.

Varmepumpesystemet består av utendørsenheten aroTHERM plus og en kompakt innendørsenhet uniTOWER,  hvor alle hydrauliske komponenter og en varmtvannsbereder på 190 liter er integrert. Ved større varmtvannsbehov kan man velge hydraulikkstasjonen MEH 97 og en separat varmtvannsbereder etter behov.

Varmekomforten i boligen styres med regulatoren multiMATIC VRC 700, og kan overvåkes og reguleres via Vaillants multiMATIC-app. aroTHERM plus og det hydrauliske tårnet uniTOWER eller hydraulikkstasjonen MEH 97  monteres raskt og enkelt, og det er ikke krav til f-gass-kurs for å installere denne varmepumpen.

Varmepumpesystemet blir enda mer miljøvennlig, hvis det kombineres med et Vaillant sitt solcellesystem, da den solenergien som produseres kan anvendes til driften av varmepumpen. I tillegg kan man også få varmtvannet levert med et solvarmesystem fra Vaillant.