Geir Jansen, daglig leder i NVF mener det er på høy tid å benytte mer moderne plattformer for å kunne nå ut med informasjon og nyheter om bransjen og med det bedre rekrutteringen. Førstkommende mandag lanserer han derfor podkasten ”Endelig mandag”. – Her vil det bli prat med aktuelle personer og om aktuelle temaer, det være seg lærlinger, fagarbeidere, politikere, bransjefolk eller politikere, sier han til VVSforum.

Starter podkasten ”Endelig mandag” for å løfte fram bransjen

Førstkommende mandag klokka 07.00 lanserer Geir Jansen, daglig leder i Norsk Varmeteknisk Forening, egen podkast. – Målet er å fremme bransjen og øke rekrutteringen, sier han til VVSforum.

0

Førstkommende mandag klokka 07.00 lanserer Geir Jansen, daglig leder i Norsk Varmeteknisk Forening, egen podkast. – Målet er å fremme bransjen og øke rekrutteringen, sier han til VVSforum.

Podkasten vil du finne på NVFs hjemmeside (nvf.no), og hver mandags morgen vil du finne et nytt innslag med et aktuelt tema.

Litt sidrumpet
Geir nøler ikke med å kalle bransjen en smule sidrumpet, og at det er på høy tid å tenke nytt for å synliggjøre alt det flotte og spennende den representerer, samt å løfte fram aktuelle problemstillinger.

– Da må nye plattformer tas i bruk, ikke minst for å nå de unge som vi er helt avhengig av for å rekruttere arbeidskraft, påpeker han. – Er det noe vi alle har behov for, er det nettopp tilsig av kompetanse, og det er rift om rørleggerlærlinger uansett gren.

Dette er noe Geir brenner veldig for og har troen på, og har derfor investert i enkelt opptaksutstyr som han kan ta med seg rundt på anleggsplassen, på kontoret eller hvor hans samtalepartner måtte befinne seg.

– Nettopp at det skal være enkelt, mobilt og kjapt er viktig, så de slipper å måtte  komme til meg.

For få kvinner
Geir kan røpe at det første innslaget vil handle om kvinner i byggebransjen generelt og rørleggerfaget spesielt.

– Av alle ansatte i byggebransjen, er kun to prosent kvinner. Det er jo både skammelig og flaut.

I mandagens podkast har han  samtale med en kvinne som valgte å endre yrkeskurs fra styrmann til rørbransjen ved å bli voksenlærling. I dag jobber hun i en familiedrevet rørleggerbedrift og trives svært godt.

– Vi snakker om livet som kvinne i en mannsdominert bransje, hvordan bedrifter kan tilrettelegge for kvinner og ikke minst hvorfor flere kvinner bør søke seg til rørfagene, sier han – og gleder seg stort til å se responsen på podkasten.

– Og er det noen tips om temaer jeg bør ta opp, er det bare å komme med innspill!