Haaland Mosjøen AS og Rørpro AS slår seg sammen: F.v Trond Granmo, Espen Aufles Hansen, Pål Martin Olsrud og Øyvind Helgå blir alle en del av Haaland Mosjøen. Foto: Vegard Olsen

Rørpro og Haaland Mosjøen slår seg sammen til et totalteknisk selskap

Fra og med 3.august ble mosjøbedriftene Rørpro en del av Haaland Mosjøen. Sammen blir de en betydelig totalteknisk entreprenør i Mosjøen og på Helgeland.  – Dette er en storsatsing og vår ambisjon er å bli regionens beste totaltekniske entreprenør, sier daglig leder i Rørpro, Espen Aufles Hansen.

0

Det nye selskapet skal tilby tjenester innenfor fagfeltene rør, ventilasjon, kjøling, automasjon og elektro. Selskapet satser på å dekke Mosjøen og store deler av Helgelandskysten.

Det er fire år siden at Rørpro ble etablert av tre unge rørleggere som ønsket å utfordre de etablerte firmaene i Mosjøen og på Helgeland.
– Vi mener vi har lykkes med etableringen av en ren rørentreprenør i løpet av denne perioden, men at tiden nå er moden for å ta et nytt steg for bedriften. Derfor blir Rørpro en del av det totaltekniske entreprenørfirmaet Haaland Mosjøen. Det er et selskap som deler den samme visjonen som oss, og vi tar med oss alt vi har bygd opp gjennom de årene vi har drevet, og går «all inn» i prosjektet og satsningen, sier Aufles Hansen.

– Rørpro har fram til overgangen til Haaland Mosjøen vært medlem av FLOW Group, hvor det har foregått et svært godt samarbeidet imellom begge parter. Men, som følge av vår satsing i Haaland Mosjøen må vi ta farvel med dem, sier Espen.

Har gått fort i svingene
Det totaltekniske entreprenørfirmaet Haaland Mosjøen ble nylig opprettet gjennom fire kolleger som valgte å slutte i Caverion, for å starte for seg selv. Med Haaland-konsernet i ryggen, med kontorer i Bodø, Mo i Rana, Steigen og Fauske, har de allerede store nettverk, systemer og innkjøpsavtaler på plass, og gjennom sammenslåingen kan den nye bedriften nå ut til et enda større marked.

– Det har gått fort i svingene, men dette er noe vi har ønsket fra starten av. Det finnes ikke mange liknende samarbeid verken i Mosjøen eller på Helgeland, og vi får en tverrfaglighet som gjør oss ganske unike, sier Øyvind Helgå som blir faglig leder for VVS i det nye selskapet. Daglig leder i Haaland Mosjøen er Tore Stokmo.

Saken fortsetter under bildet:

Disse fire karene kommer fra Caverion og blir nå en del av Haaland Mosjøen. Her ser vi fra venstre Øyvind Helgå, Tore Stokmo, Trond Granmo, og Snorre Sørum, sammen med kvalitetets- og forbedringsleder i Haaland sentralt, Therese Jürgensen. Foto: Lise Jeanette Nilsen

– Gjennom sammenslåingen kan vi tilby totalpakker på alt fra et enkelt bad til større byggeprosjekter. Mange av kundene våre har tidligere ytret ønske om å kun ha ett kontaktpunkt å forholde seg til, og den muligheten får de nå.

– Vi skal bli Helgelands beste totalentreprenør, og vi føler oss trygge på at vi kommer inn i et profesjonelt miljø som bidrar til at vi skal greie det, legger Aufles Hansen entusiastisk til.

Øker kapasiteten
Bedriften skal holde til i de gamle lokalene til Elkjøp på Øya, og oppussingen er i full gang. Et samarbeid med Bademiljø sørge for levering av baderomsmøbler og utstyr til kundene, men det skal ikke være et eget butikkutsalg i lokalene.

Selve sammenslåingen ble utført den 3. august, men samarbeidet er allerede godt i gang i det som skal bli bedriftens hovedkvarter på Øya. Foto: Vegard Olsen)

– Det vil være et showrom her, med en baderomsdesigner som sammen med kunden kan designe drømmebadet, sier Helgå som ikke har satt noen dato på når ombyggingen vil være ferdig.

Selskapet er fullt operative og har allerede fått inn flere oppdrag.

De ansatte i Rørpro understreker at de eksisterende kundene ikke vil merke noen annen forskjell enn det nye navnet og ny profilering.

– Den eneste forskjellen produksjonsmessig er at vi nå kan være enda mere effektive. I og med at vi blir flere i bedriften vil vi kunne øke kapasiteten betraktelig på alle fagfelt, noe som vil komme kundene til gode, sier Aufles Hansen.

– I tillegg vil det selvsagt være mulig å benytte seg av enkelttjenester innenfor alle fagfeltene på samme måte som tidligere.

– Vil satsingen føre til nyansettelser?

– Vi er bestandig på jakt etter de beste fagfolkene. Så dersom markedet er med oss og vi får tak i de rette folkene blir det flere ansettelser etter hvert, sier Helgå.

Kvalitets- og forbedringsleder i Haaland konsernet, Therese Jürgensen ser veldig positivt på oppstarten i Mosjøen.
– Med denne gjengen, deres faglige kompetanse og deres visjoner, tror jeg at dette blir veldig bra. Vi i Haaland gleder oss veldig, og føler vi har funnet en perfekt match for oss.