Administrerende direktør Marianne W. Røiseland i Rørentreprenørene Norge oppfordrer alle som er i arbeid til å følge smittevernregler for å beskytte seg selv og andre. Men hun krysser fingrene for at det kan være trygt å åpne skoler og barnehager igjen, og at det kan lempes på hytteforbudet, slik at serviceoppdragene kan begynne å rulle igjen, ute i distriktene, ikke minst.

RørNorge:- Følg smittevernreglene

Flere av de store rørentreprenørene i prosjektmarkedet er glad for reglene BNL har sendt ut om å hindre og forebygge smitte på store byggeplasser.

0

Fredag ettermiddag ble bekymringen fra de store bedriftene meldt inn. Søndag var reglene på plass.

– BNL har kommet med gode råd og viser at vi har en arbeidsgiverorganisasjon som fungerer godt i krisetider. Vi oppfordrer alle som er i arbeid til å følge reglene for å beskytte seg selv og andre.

Samarbeid avgjørende

Reglene fremhever at samarbeid mellom de tillitsvalgte og prosjektledelse er nå avgjørende for tilrettelegging for fortsatt arbeid og drift på byggeplasser.

– Våre store medlemsbedrifter gjør så godt de kan for å holde driften i gang, men det vil bli en vurdering fra prosjekt til prosjekt å se hva som er praktisk mulig. Å tilby sikre arbeidsplasser er et viktig element, sier Røiseland.

Korona-ansvarlig på byggeplassen

BNL oppfordrer om at smittevernsarbeid må gjennomføres på linje med annet kritisk sikkerhetsarbeid på arbeidsplassen. Det bør opprettes en korona-ansvarlig på hver byggeplass som får i oppgave å påse at reglene fra Folkehelseinstituttet og interne regler etterleves.

Last ned: Anbefalinger om smittevern på byggeplass – tilrettelegging for fortsatt drift

Her er noen av reglene:

  • Felles matordning/kantine avvikles og den enkelte oppfordres til å ta med egen matpakke. Felles drikke som vann, kaffe og te kan være tilgjengelig. Bruk engangskopper.
  • Sørg for papirdispensere slik at papir er tilgjengelig for å unngå hudkontakt ved bruk av kanner/mugger. Utplasser oppslag om forebygging av slik hudkontakt.
  • Felles kjøleskap må desinfiseres 2 ganger daglig, eller alternativt avvikles.
  • Alt arbeid på byggeplassen skal utføres med hansker. Hansker skal tas av og “parkeres” når personell går inn i brakken. Lag løsninger for “parkering av arbeidshansker” slik at disse ikke kommer i kontakt med hverandre.
  • Sørge for at håndverkere, både egne og UE, kan arbeide med pålagt minste avstand innbyrdes på 2m og ikke under enhver omstendighet nærmere enn minimum én (1) meter.Skrevet av: Randi Helen Nodeland