Konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj i OBOS. Foto: Hans Fredrik Asbjørnsen.

Rekordsalg av nye OBOS-boliger

OBOS-konsernet har aldri før solgt så mange nye boliger i juli som i år, og samtidig har prisene for brukte OBOS-boliger gått opp med 2,8 prosent i juli.

0

I juli gikk OBOS-prisene opp 2,4 prosent i Oslo. På landsbasis var oppgangen 2,8 prosent, skriver boligselskapet i en pressemelding.

Samtidig har salget av nye boliger tatt av etter mange rolige måneder.

– Vi har passert 213 salg av nye boliger i juli i Norge, noe som er ny salgsrekord i OBOS i juli måned. Dette er helt uvanlig, og vi må tilbake til juli 2016 for å se noe i nærheten. Da solgte konsernet 160 nye boliger, sier konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj i OBOS.

Etter at boligprisene falt i mars, har også markedet for brukte OBOS-boliger tatt seg kraftig opp de fire siste månedene.

– Prisoppgangen i Oslo i juli er markant høyere enn normalt, men samtidig omsettes det færre boliger i juli enn i andre måneder, slik at statistikken må tolkes med varsomhet, sier sjeføkonom Sissel Monsvold i OBOS i pressemeldingen.

Juli er vanligvis en måned med lav aktivitet i boligmarkedet. I snitt har juli-prisene i Oslo falt med 0,1 prosent i perioden 2004 til 2019.