Tidlgere kommunikasjonssjef Trygve Mellvang-Berg i Norsk Fjernvarme, har overtatt som daglig leder i foreningen.

Trygve Mellvang Tomren-Berg blir ny daglig leder i Norsk Fjernvarme

Trygve Mellvang Tomren-Berg tar over som daglig leder i Norsk Fjernvarme etter Heidi Juhler. Daglig leder Irene Vik i Tafjord Kraftvarme er valgt til ny styreleder i organisasjonen.

0

– Norsk Fjernvarme organiserer en næring i vekst, som kutter utslipp og har en viktig rolle i det grønne skiftet i Norge. At jeg nå får muligheten til å lede organisasjonen i en svært spennende tid er en stor tillitserklæring og noe jeg gleder meg til å gyve løs på, sier Tomren-Berg.

Tomren-Berg er utdannet journalist og har lang erfaring fra NTB, hvor han blant annet var nyhetsbyråets Europa-korrespondent i Brussel. Etter tre år som kommunikasjonssjef i EØS-tilsynet ESA i samme by, ble han ansatt som kommunikasjonssjef i Norsk Fjernvarme i 2013.

Juhler med videre
– Dette er en kunnskapsnæring full av engasjerte folk som ønsker å gjøre en forskjell. En av dem er Heidi Juhler, som jeg nå tar over etter. Heldigvis vil hun være med videre i en ny rolle, sier Tomren-Berg.

Etter å ha ledet Norsk Fjernvarme i over to tiår, blir Juhler nå seniorrådgiver i organisasjonen

– Jeg har fulgt bransjen i over 22 spennende år med enorm utvikling. Det har vært mange harde kamper, men mest moro. Fjernvarmefolka kan faget, har humor og er nedpå. Jeg kunne ikke tenkt meg å jobbe andre steder, sier Juhler.

Digitalt skifte
Endringene i ledelsen ble kunngjort på årsmøtet i Norsk Fjernvarme torsdag, som for første gang i historien ble avholdt på nett. Mange benyttet sjansen til å takke Juhler for den store jobben hun har gjort for organisasjonen så langt.

– Trygve er den beste til å lose gjengen videre og jeg skal henge på en stund til. Jeg ser fram til å treffe alle når det er mulig, sier Juhler.

Vik ny styreleder
På årsmøtet ble også daglig leder Irene Vik i Tafjord Kraftvarme valgt til ny styreleder i organisasjonen, etter å ha sittet i styret siden 2018. Vik tar over etter Cato Kjølstad (Fortum), som har fungert som styreleder etter at Frank Sagvik (Akershus Energi) gikk av i januar.

– Jeg takker for tilliten og gleder meg til å arbeide enda mer med å utnytte energi som ellers ville gått til spille – sammen med alle våre medlemmer, sier Vik.

Daglig leder Ola Børke i Eidsiva Bioenergi ble valgt inn som nytt styremedlem på årsmøtet.