Mitsubishi Electric kjøper svensk Climaveneta distributør

Styrker seg på kjøling og oppvarming til både privat- og proffmarkedet i Sverige

0

Tidlig i april ble det offentliggjort at Mitsubishi Electric Europe B.V. kjøper det svenske selskapet AQS i sin helhet. AQS er en av Sveriges ledende distributører av kjøle- og varmesystemer, til privat- og proffmarkedet.

AQS har drevet med salg og distribusjon i 35 år og er et godt etablert navn i det svenske proffmarkedet. Mitsubishi Electric har frem til nå vært størst på privatmarkedet i Sverige. Oppkjøpet av AQS gjør nå Mitsubishi Electric Sverige til en komplett leverandør, også til proffmarkedet.

-Vi ønsker AQS velkommen til Mitsubishi Electric og gleder oss til å utvide produktspekteret vårt på det svenske markedet. Med utvidelsen står vi enda bedre rustet til å møte etterspørselen etter innovativ og energibesparende Chillerteknologi, sier Itaru Watanabe, Branch President, Mitsubishi Electric Europe B.V. Scandinavian Branch i en pressemelding.

Økende fokus på varmepumper og Chillers
I Sverige har privatmarkedet for varmepumper vært økende de seneste årene, grunnet økt fokus på energibesparende tiltak. I tillegg har Chillers i større grad blitt et foretrukket system for proffmarkedet og større bygningsmasser. Med oppkjøpet av AQS styrker dermed Mitsubishi Electric Europe seg på viktige områder i Sverige.

Nylig ble det kjent at Climaveneta sine kjølemaskiner og varmepumper nå inngår i produktspekteret til Mitsubishi Electric Norge. Det svenske oppkjøpet av AQS føyer seg dermed inn i rekken av strategiske oppkjøp fra markedslederen, Mitsubishi Electric Europe.
Mitsubishi Electric Europe B.V. Norwegian Branch leverer Mitsubishi Electric produkter til proff, næring og private. Vi har to avdelinger i Norge: LES (Living Environment Systems) og FA (Factory Automation). Vi leverer blant annet. luft-til-luft varmepumper, luft-til-vann varmepumper, ventilasjonssystemer, inneklimaprodukter, fabrikkautomatiseringssystemer, roboter og frekvensomformere. Våre løsninger har topp kvalitet, leverer høy komfort, gir godt inneklima og store besparelser.