Carl Berner Studenthus-2 Foto: Svein Finneide

Legio­nella­funn i Carl Berner studenthus

Det er registrert legionella i drikkevannet og dusj på Carl Berner studenthus i Oslo, som drives av Studentsamskipnaden SiO. Fredag kveld ble en tekstmelding sendt til beboerne ved studenthuset, der det ble opplyst om at det i dag ble funnet legionellabakterier i vannforsyningen til studenthuset.

0

Beboere blir bedt om å ikke dusje og koke drikkevannet sitt.

–⁠ Jeg kan bekrefte at det er oppdaget legionella i hele studenthuset, sier kommunikasjonsdirektør Nina Langeland til Universitas.

Legionellabakteriene ble oppdaget ved rutinemessig kontroll av vannforsyningen til studenthuset.

–⁠ Vi vet ennå ikke hvordan bakterien har oppstått i vannforsyningen, men dette vil vi undersøke. Nye prøver vil tas på mandag, sier hun.

Beboerne har fått beskjed om å ikke bruke dusjen, og at iløpet av kvelden og morgendagen vil dusjhodene i alle boliger bli demontert.

–⁠ Har dere noe informasjon om når beboerne har mulighet til å dusje igjen?

–⁠ Vi vet at dusjene vil være stengt minimum til over helgen. Vi vil gjennom helgen gjennomføre tiltak for å bli kvitt bakterien, og foreta en ny vurdering på mandag.

–⁠ Vi anbefaler å koke drikkevannet før bruk. Ikke bruk dusjene hjemme, men benytt dusjfasilitetene til SiO Athletica. Ellers, lev som vanlig, vektlegger Langeland.