Tom Arne Gundeid brenner for faget, og er stor tilhenger av kvalitet når han velger produkter.

Kundene stoler ofte på rørleggeren

dyktige til å selge inn gulvvarme til kundene

0

Vi legger en god del vannbåren gulvvarme i løpet av et år, både i nybygg og i hus som rehabiliteres. Jeg trodde dette var en «trend» som etter hvert skulle dabbe av noe, men det har det ikke gjort. Vi er dyktige til å selge inn gulvvarme til kundene.

Den 60 år gamle rørleggermesteren driver rørlegger-bedriften Tribo Rør AS i Bærum utenfor Oslo. Bedriften har i dag 4 ansatte, og er en del av Rørkjøp-kjeden.

Stoler på rørleggeren
Bedriftseieren er svært engasjert i faget.

– Jeg startet firmaet i 1988, og er heldig som har mange faste kunder. Det er et svært variert yrke, og vi leverer «alt» innen bransjen. Jeg har alltid vært glad i jobben min, sier Gundeid, som ikke har noen planer om å trappe ned.

– Vet kundene hvilken leverandør de vil ha?

– Nei, det gjør de ikke. Jeg har kun vært borte i ett tilfelle der en kunde visste hva han skulle ha. Mitt inntrykk er at kundene vet for lite om det som er på markedet, men til gjengjeld stoler de på rørleggeren. Og det er jo også en del av vår jobb; gi gode råd til kunden.

– Jeg har så mange års erfaring fra bransjen at jeg har testet det meste og jeg anbefaler ofte Roth. Foruten at de er lokalisert i nærmiljøet hvor vi jobber, så har de en hyggelig stab – er gode på service, og de leverer god kvalitet. Det er nå cirka 10 år siden jeg startet med Roth, og har til nå aldri hatt noe større problemer. Det forteller meg at det er solide saker, forteller Gundeid videre i pressemeldingen.

Prisbevisste kunder
Sitatene fra rørleggermesteren er som musikk i ørene til distriktssjef i Roth Norge, Olav Lunde:

– Det er medvind i Roth Norge om dagen. Vi har hatt en generell økning på gulvvarme hvert eneste år. Takk til rørleggerne som stadig blir flinkere til å selge våre produkter. Det er viktig at rørbransjen fronter vannbåren gulvvarme. Vi kan ikke la elektrikerne overta det som er tilhører rørbransjens, sier Lunde.

Gundeid merker godt at kundene er mer prisbevisste.
– Bransjen er i stadig utvikling, og fremover må vi nok også ta mer betalt for kompetansen vi selger. Vi jobber tett med arkitekter og interiørarkitekter, og får mye jobb gjennom disse.  Mange kunder er kvalitetsbevisste, og jeg merker også at vann/varme- og solsystemer er i vinden. Dette vil det komme mer av, sier Tom Arne Gundeid avslutter han i pressemeldingen.