Adm.direktør Bjørn Moen i Heidenreich kan nok en gang glede seg over omsetningsrekord i enda en måned i 2020. Juni ble den beste måneden noensinne for grossisten.

Kraftig vekst for Heidenreich i første halvår

Veksten skjer på både VA- og VVS:

0

Heidenreich bare fortsetter å øke i omsetning, og oppnådde for andre gang i 2020 «all time high» i en enkelt måned.
– Det er et svært spesielt halvår vi har lagt bak oss, og vi var forberedt på svikt i både etterspørsel og varetilgang. Men vi har oppretthold leveringene, og omsetningen har gått over all forventning, sier adm.direktør Bjørn Moen i Heidenreich AS.

– Etter at koronapandemien slo ned som en bombe i landet vårt, fryktet og planla vi for en kraftig nedgang i omsetning. Men vi har opplevd det stikk motsatte. Året startet med sterk økning i januar og februar, så kom korona-tiltakene i mars. Omsetningen fortsatte å øke, og den utviklingen har fortsatt siden. Vi kan derfor se tilbake på et halvår med omsetning langt over tilsvarende periode i 2019 og vårt interne budsjett for 2020.  Vi avslutter første halvår med en svært bra juni, så bra at årets juni måned er «all time high» i vår virksomhet. Det er vi selvfølgelig både glade og veldig stolte av, påpeker Moen.

Takker for lojaliteten
Bjørn Moen forteller videre at alle ansatte i Heidenreich har gjort en fantastisk innsats i denne spesielle perioden, og at de er både ydmyke, og stolte over den gode utviklingen.
– Vi takker alle våre kunder som har valgt å handle med oss. Kundene har tatt hensyn og forholdt seg til de smittetiltakene vi måtte iverksette, og selv om enkelte kunder unnlot å oppsøke våre butikker i en periode, har netthandel bidratt til å opprettholde vareflyten. Vi har også fått flere kunder som ikke har handlet hos oss tidligere, og som vi skal gjøre vårt ytterste for å gi en god kundeopplevelse.

Valuta og prisendringer
Heidenreich tok et valg ved å avslå ekstraordinære prisjusteringer 1.mai i år. Grossisten gikk tidlig ut og sa at de følte det var helt riktig å sikre at deres kunder ikke måtte ta en uforholdsmessig stor del av belastningen koronaviruset og lav kronekurs innebar for markedet.

– Vi har notert oss at en lang rekke leverandører har påberopt seg force majeure som en følge av valutaen og lav kronekurs. Det er selvsagt ikke noe grunnlag for å hevde dette på grunn av valutakursen, da det er en kjent risiko at valutaen kan svinge når man lever av å importere varer, påpeker Moen.
– Når det er sagt, har vi virkelig sett at våre leverandører ønsker at vi sammen skal lykkes. Mange av dem har jobbet målrettet bakover i sin egen organisasjon for å sikre at vareflyten ble opprettholdt.

Et sterkere Heidenreich
– De utfordringene vi har hatt gjennom dette halvåret har styrket Heidenreich, og befester oss som en solid aktør i VA og VVS-bransjen. Med høy faglig kompetanse kombinert med den beste serviceinnstillingen i bransjen, er Heidenreich førstevalget for mange som grossistforbindelse i Norge, understreker Moen.

– Pandemien er ikke over selv om tiltakene gradvis og forsiktig trappes ned. Vi tar fortsatt korona på største alvor. Vi følger nøye med på retningslinjer og utviklingen og lover at vår viktigste samfunnsrolle både i dag og i årene fremover er fortsatt å få levert varer til alle som jobber innen VVS og VA, sier Moen avslutningsvis i pressemeldingen.