AXOR Edge er massiv og samtidig elegant. En symmetri av flater og kanter som kombineres asymmetrisk.

Hansgrohe lanserer armaturet AXOR Edge

13 år etter den første kolleksjonen med den franske designeren Jean-Marie Massaud presenteres AXOR Edge – en luksuriøs symbiose av geometriske former og en ultrapresis fremstillingsmetode.

0

13 år etter den første kolleksjonen med den franske designeren Jean-Marie Massaud presenteres AXOR Edge – en luksuriøs symbiose av geometriske former og en ultrapresis fremstillingsmetode.

– Armaturet bryter både estetiske og tekniske grenser: Asymmetrisk sammenføyde kuber skaper en imponerende helhet, og produksjonen der det anvendes diamanter, skaper ultrapresise kanter og flater. Delvis også foredlet med fine strukturer, og de kan samtidig individualiseres med en eksklusiv AXOR FinishPlus spesialoverflate. AXOR Edge fås til servant, badekar, bidé og i form av forskjellige termostatmoduler også til dusjen, skriver produsenten og leverandøren i en pressemelding.

Design: geometrisk, arkitektonisk, asymmetrisk
AXOR Edge er massiv og samtidig elegant. En symmetri av flater og kanter som kombineres asymmetrisk. Delvis beriket med en fin struktur blir det nye armaturets tredimensjonale fremtoning til en opplevelse å røre ved. For dem som foretrekker en mer minimalistisk stil, fås armaturene også med helt glatte overflater. Det er samtidig mulig å skape et personlig uttrykk med blanke AXOR FinishPlus-overflater: fra polert rødt-gull til polert sort krom. De fremstilles på høyeste tekniske nivå med PVD-teknologi (Physical Vapour Deposition) i AXORs egne vakuumkamre. Det er en hightech-teknologi som gjør overflaten særlig motstandsdyktig og gir den lang levetid, og som frem for alt skaper uendelig briljans og nye fargemuligheter på luksusbaderommet.

– I samarbeidet med AXOR handler det alltid om å skape en perfekt opplevelse for kunden. Med AXOR Edge har vi skapt en skulptur av et dagligdags bruksobjekt. Alle produkter i kolleksjonen er mer enn bare et baderomsarmatur – de er juveler, mesterverker, spesielle, arkitektoniske skulpturer – frest ut av en messingblokk og foredlet med den personlige ønskeoverflaten. Et ekte, funksjonelt kunstverk som holder hele livet: Det er luksus for meg“, forteller Jean-Marie Massaud.

Teknologi: Presisjon som fundament for briljans
Til å skape perfekte flater og kanter brukes en diamantkutter med den nyeste teknologien, utviklet særlig til produksjonen av AXOR Edge. Diamantverktøyet som også kjennes fra rom- og laserindustrien, freser de skrå kantene i en presis 45° vinkel slik at de møtes med mikrometerpresisjon. De fine strukturdetaljene oppstår med like høy presisjon: Diamanter fasetterer den massive messingblokkens overflate utrolig presist. Rekke for rekke oppstår dermed de presise pyramidetoppene som gjengir det fascinerende spillet mellom lys og skygge – og fullender et dyrebart praktstykke.