Daglig leder i NOVAP, Rolf Iver Mytting Hagemoen.

Gratis frokostwebinar om ny nettleie

Webinaret avholdes 8.30-9.30 onsdag 20. mai

0

– Onsdag morgen er vi flere som arrangerer gratis frokostwebinar om ny nettleie. Nytt forslag til nye nettariffer vil i liten grad bidra til å utnytte strømnettet mer effektivt, mener 16 sentrale organisasjoner som representerer forbrukere, næringsliv og miljø, opplyser Rolf Iver Mytting Hagemoen, daglig leder i NOVAP.

Målsetningen med forslaget til nye nettariffer er blant annet å bidra til at nettet utnyttes mer effektivt. For å øke nettutnyttelsen, må kunder motiveres til å redusere effektbruk og flytte strømforbruk fra perioder med anstrengt nettkapasitet til perioder med ledig nettkapasitet. Men vil forslaget legge til rette for effektiv utnyttelse av strømnettet?

Sentrale forbrukerorganisasjoner, miljøorganisasjoner og næringsorganisasjoner har funnet sammen og sett på konsekvensene av forslaget. Hva skal til for at nettet skal utnyttes effektivt, forbrukere forstå utformingen og nasjonale målsetninger om energieffektivisering kan nås?

– Onsdag 20. mai arrangerer vi frokostwebinar om ny nettleie hvor vi ser på om de foreslåtte nye netttariffene fra RME fungerer for å nå målet om å belaste nettet mindre og hvordan utslaget er for forbrukere, energieffektivitet og lading. Smart nettleie belyses også fra netteiers perspektiv og sentrale politikere gir sine tanker om fremtidens energisamfunn, opplyser Mytting Hagemoen.

Webinaret avholdes 8.30-9.30 onsdag 20. mai

Se program og meld deg på her: http://solenergiklyngen.no/aktiviteter/frokostwebinar-effekttariffer/

Kan du ikke se arrangementet live vil du ved å melde deg på få tilsendt en lenke til et opptak som du kan se når det passer deg.

Webinaret arrangeres av Huseierne, NBBL, OBOS, Naturvernforbundet, ZERO, Bellona, WWF, Norsk elbilforening, NAF, Nelfo, Norsk Varmepumpeforening, Byggevareindustrien, Elektroforeningen, Norsk Solenergiforening og Solenergiklyngen.

Viser også til oppslag i Teknisk Ukeblad hvor boligbyggere, miljøbevegelse og elektroselskaper ber regjeringen droppe ny nettleie: «Boligbyggere, miljøbevegelse og elektroselskaper ber regjeringen droppe ny nettleie»