Konsernsjef i GK Gruppen, Kim Robert Lisø.

GK Gruppen krever 125 millioner kroner i erstatning av IT-leverandør

GK Gruppen krever 125 millioner kroner i erstatning i et søksmål mot IT-leverandøren IFS. De mener leveranse av en ny systemplattform er feilslått og forsinket.

0

Det skriver Dagens Næringsliv.


– Måtte dra i nødbremsen
GK mener er IFS har misligholdt avtalen gjennom forsinkelser, store svakheter i prosjektgjennomføring og vesentlige mangler i løsningen, skriver Dagens Næringsliv.

Konsernsjef Kim Robert Lisø i GK Gruppen sier til avisen at de fant det nødvendig å dra i nødbremsen da prosjektet gang på gang ble utsatt, og at de våren 2019 skjønte at IFS-løsningen hverken ble ferdig til avtalt tid eller ville være formålstjenlig for GK i fremtiden.

Avviser kravet
IFS har avvist kravet, og GK Gruppen går nå til domstolen for å få kravet godkjent, skriver DN.

IFS-sjef Elni Kullmer sier på sin side til avisen at de har levert i henhold til avtaler inngått med GKs ledelse i prosjektet, og at GK har akseptert løsningen under levering.

– Vi har levert i henhold til avtalt kontrakt og ønsker selvfølgelig å ha en god dialog med GKs nye ledelse om deres fremtidige behov, så dette kom som en stor overraskelse, sier hun til DN, og påpeker at de ønsker å fortsette dialogen med GK Gruppen for å finne en løsning på konflikten.

Hele kontraktssummen fra 2017, sammen med dagbøter og kontraktsfestet erstatning, utgjør pengekravet på 125 millioner kroner, skriver Dagens Næringsliv.