Det har skjedd svært mye positivt for Scala Bad de siste årene, og er nå på plass i et eget bygg i Røyken Næringspark. – Et perfekt utgangspunkt for videre utvikling, sier eierne og ekteparet Robert og Marianne Torp Halvorsen.

– Men vi vil fortsatt velge våre kunder med omhu

Scala Bad feirer 20-årsjubileum i nytt bygg:   

0

Basert på italiensk design og kompromissløs fokus på kvalitet, kan Scala Bad se tilbake på 20 år som importør av baderomsmøbler. Men selv om bedriften kan vise til en jevn og god utvikling hele veien, har ikke eierne, ekteparet Robert og Marianne Torp Halvorsen ambisjoner om å vokse mest mulig på kortest mulig tid. – Nei, vi har funnet vår form og er nøye på hvilke samarbeidspartnere vi velger, sier de til VVS forum.

Pusher ikke volum
– For oss handler det ikke om å pushe volum som mange andre i markedet. Vi tenker produkter, kvalitet og langsiktighet og er bevisste på å selge til de riktige butikkene. Det er både vi og våre kunder tjent med.

I fjor skrev bedriften avtale med VVS Norden (Rørkjøp og  VVS Eksperten), og har også Baderingen og Modena-kjeden i porteføljen. Til sistnevnte leverer man kun designspeil.

– I tillegg har vi mange frittstående baderomsbutikker som kunder. Ikke minst Oslo VVS  Senter som har vært med siden start og har stor utstilling av våre produkter i butikken og som vi har et meget godt samarbeid med, sier Robert.

Saken fortsetter under bildet:

I det nye bygget har man også tenkt på design og funksjonalitet. Et flott showrom er åpent og er lagt i forlengelsen av et åpent kontorlandskap.

– Nettopp Oslo VVS Senter er veldig bevisste på hvilke produkter de tilbyr, og det er et kvalitetsstempel i seg selv å få innpass der. At kundene setter høye krav til oss, setter vi pris på. Det trigger oss ytterligere til å tenke kvalitet, legger Marianne til.

Vil være nær kunden
– Blir du for stor som importør, kan den enkelte butikk bli en liten aktør som lett kan føle seg uviktig. Vi tenker motsatt ved at vi vil være nær kundene og deres ansatte, det skal være lett for dem å ringe oss. Men det betinger at vi ikke kan ha for mange kunder. Det nivået vi ligger på nå, føler jeg er akkurat passe for oss. Og vi kan utvikle samarbeidet ytterligere, eksempelvis å utvikle egne produkter kun for kunden, sier de.

Selskapet har i dag seks ansatte, og flere er på vei inn for å kunne håndtere kundene på best mulig måte.

– Vi er så heldig at mange kommer til oss med forespørsel om å kunne selge våre produkter. Det gjør at vi ikke trenger et stort selgerkorps. Vi føler vi nå at vi har funnet vår form og gleder oss veldig til veien videre.

Scala Bad har ikke avtale med noen grossister, men paret sier de kan handle hos oss på forespørsel.

Herre i eget hus
Scala Bad er nå også på plass i sitt nye kontor-, lager- og logistikkbygg i Røyken Næringspark på Åros på Hurumlandet, som markerer en viktig milepæl i bedriftens historie og utvikling etter å ha leid plass på fem ulike steder i Drammen siden etableringen for 20 år siden.

– Ja, vi har fått en helt ny plattform å stå på, gjennom det flotte bygget. Vi har jobbet ekstremt mye for å lage et komplett og funksjonelt lager. Nå fungerer logistikk og varehåndtering optimalt, og dette forenkler hverdagen vår betydelig. I tillegg har vi funnet det ideelle spekteret av produkter, sier Robert.

Saken fortsetter under bildet:

Robert og Marianne har brukt mye tid på å finne den beste løsningen og mest effektive logistikk- og lagerstyringen. De har bygget et meget stort lager, som er bygd opp slik at det hele tiden skal være produkter tilgjengelig på hele produkt-sortimentet. Og det er ikke lite.

Han legger samtidig ikke skjul på at det har vært et par år med svært mye jobb i forbindelse med byggeprosessen.

– Vi har hatt visse utfordringer med entreprenøren, og det gikk vel knapt en dag uten at jeg var innom byggeplassen. Vi ble seks måneder forsinket, men det hadde blitt langt verre om jeg ikke hadde fulgt opp tett.

– Men nå er vi bare glade over hvor fint det er blitt. Nå ser vi virkelig resultatene av alt arbeidet, legger han raskt til.

Tilbakemeldingene på bygget fra kundene har da også vært svært positive, som gir energi og skaper en helt annen relasjon enn før.

– Mange av de som har vært invitert inn av rørleggerbedrifter, føler vi er på samme bølgelengde som dem ved at vi har begynt på samme måte og bygd opp bedriften fra bunnen av.

Unike løsninger
Scala Bad designer og utvikler sine egne produkter fra A til Å og er kjent for sine unike løsninger og gode kvalitet. Inspirasjonen kommer som tidligere nevnt fra designets hjemland Italia, hvor eleganse og funksjonalitet går hånd i hånd – til en riktig pris.

Å være importør, designer og utvikler av baderomsmøbler, speil, speilskap, servanter og badekar krever god innsikt og forståelse av kundenes ønsker og behov. Det å forstå kunden har derfor alltid vært et overordnet mål for selskapet.

– Med dette som bakteppe, har vi blant annet utviklet den etterspurte unike COMO-serien, hvor man kan fornye badet når man ønsker uten å måtte bytte hele møbelet. Det gjør vi mulig med løse folierte skuffefronter og sidepanel som gjør det enkelt å bytte farge og design, badekaret inkludert, forteller Robert.

– Vi har mer enn 20 farger å velge i, som gjør at man kan holde tritt med trender – som kommer like raskt som de forsvinner. Med noen enkle grep får man en helt annen dimensjon og tidløshet på badet, legger Marianne til.

– Dette har også en miljømessig fordel, minner hun om.

Saken fortsetter under bildet:

Her ser vi inngangen på det nye bygget

Prikken over i-en med LED-lys
Scala Bad har også utviklet en LED-lyslist som gir badet en helt særegen design og komfort. Med sensor går lyset på når du beveger deg inn i baderommet og den slår seg av så fort du går ut. Den gir en fin dekor, varmt fint lys og gir deg samtidig lys ned i skuffene.

Vi kommer heller ikke utenom Scala Bads satsing på speil. Bedriften er trolig Norges største leverandør på speil til baderommet, og kan levere i størrelser fra 40 cm til 240 cm – og du kan få speil med bluetooth og høyttalere i.

– Med store speil virker rommet også større. Selv om badet er lite, er det ingen grunn til å avskrive store møbler. Vi leverer ofte 180 -innredninger, men også 240 selger bra. Her har det skjedd mye på få år, forteller de.

Marianne og Robert viser også stolt fram årets produktkatalog, enda mer forklarende og omfattende enn tidligere.

– Vi har italienske stedsnavn på alle møbel- og speilserier, og det er Marianne  som setter opp katalogen og som har tatt bilder av alle stedene i Italia, sier en stolt Robert om sin medeier og livsledsager.

I showrommet har de blant annet utstilt den kjente Como serien. Her ser vi Como 240 i Supermatt sort med sorte håndtak + Sort-portofino speil.