Finn Olaussen har begynt som produktgruppesjef i Høiax.

Finn Olaussen er ansatt som ny produktgruppesjef i Høiax

Finn Olaussen har begynt som produktgruppesjef i Høiax AS, hvor han får ansvaret for produktområdene rør-i-rør, varme og prefab. Olaussen har solid og bred erfaring fra VVS-bransjen, og blir en viktig person for Høiax i satsingen på blant annet prefabløsninger for rørleggerbedrifter og  entreprenører.

0

Finn Olaussen kommer fra SGP Armatec hvor han var ansatt i 6,5 år, og tre siste årene som leder for avdelingen i Moss.

– Jeg har jobbet mye med varme og prefab de siste årene, så dette er fagområder jeg kjenner godt. Tappevann har jeg også jobbet med tidligere, selv om det er noen år siden. Men jeg føler at jeg har god kunnskap om de produktområdene jeg nå skal ha ansvaret for, sier Olaussen.
– Prefab er et satsningsområde for Høiax fremover, og jeg gleder meg til å være med å bygge opp dette ytterligere. Jeg har sett på Høiax som en solid forankret bedrift med mange spennende produkter, stor bredde og dyktige ansatte.

Olaussen kommer fra Jevnaker på Hadeland og begynte som rørlegger i 1986 hos en rørleggerbedrift på hjemstedet. Han har lang fartstid som både rørlegger og prosjektleder, og har jobbet hos Borge Rør og Østfold Rør som også er kunder av Høiax i dag. I tillegg til mange år som ansvarlig for ulike produktområder hos SGP Armatec og Uponor.
– Jeg har lært og høstet mye kunnskap i løpet av de siste 6,5 årene i SGP Armatec som jeg håper kan videreføres her. Der samarbeidet vi med bl.a. Høiax på prefab løsninger, så jeg kjenner Høiax godt.

– Jeg har fulgt utviklingen i bransjen i mange år, og selv om rørbransjen har vært en konservativ bransje, så har det skjedd mye de siste årene på områder som byggetider, type løsninger og teknologi. Utviklingen kommer til å fortsette i årene fremover. Derfor må vi være i front, og kunne tilby riktige løsninger og riktig kompetanse. Jeg føler at Høiax er en av markedslederne innenfor tekniske VVS-produkter. Markedet er i endring, vi ser at flere VVS-entreprenører og rørleggerbedrifter gjør egne innkjøp utenfor grossistleddet, og der ønsker vi å være en aktiv medspiller.
– Jeg mener at samarbeidet mellom leverandører og det utførende leddet kommer til å bli viktigere og viktigere fremover. Tidsaspektet med korte leveringstider og korte byggetider, er det behov for gode produkter og prefabløsninger. Man må ha løsninger som er enkle for kundene, poengterer Olaussen fra sin nye jobb i Høiax AS.

– Med Finn har vi fått en meget dyktig bransjemann med mange års erfaring fra VVS-bransjen. Han kommer til å bli svært nyttig for Høiax fremover i sin rolle som produktgruppesjef, sier markedssjef Cecilie Eriksen.