Daglig leder Knut Jensen i Eriksen & Jensen AS kunne stolt motta beviset for at de er kåret til «Årets lærebedrift 2020» Foto: TrippelM.

Eriksen & Jensen AS ble «Årets lærebedrift 2020»

Det var Oslo-bedriften Eriksen & Jensen som stakk av med tittelen «Årets lærebedrift 2020». Prisen ble delt ut til daglig leder Knut Jensen under Rørentreprenørene Norges digitale generalforsamlingen.

0

Eriksen og Jensen har 26 ansatte rørleggere og 4 lærlinger, og ifølge juryens begrunnelse er bedriften svært god på å skape et arbeidsmiljø som inkluderer og tar vare på lærlingene. De er ikke redde for å ta inn lærlinger med enkelte utfordringer, og i tillegg til rollen som faglig mentor fungerer ofte daglig leder som en farsfigur for ungdommene. Dette fører til at flere lærlinger som ellers ville ha falt ut, gjennomfører læretiden og blir gode rørleggere. I 2019 mottok Eriksen & Jensen Oslo kommunes fagopplæringspris.

– Stor anerkjennelse
Det var en stolt Knut Jensen som kunne motta heder og ære på vegne av bedriften.

– Dette var overraskende, men desto mer hyggelig og en stor anerkjennelse for en bedrift som vår. Dette er stort for meg personlig, men det hadde ikke vært mulig uten alle våre rørleggere som hver dag står sammen med lærlingene og gjør en kjempejobb både medmenneskelig og faglig.

Bedriften har hatt lærlinger siden oppstarten i 1986 som en naturlig del av driften, og har i dag seks lærlinger og er klar til å ta inn to nye til tross for utfordrende tider.

På spørsmålet om hva som gjør bedriften så etterspurt blant lærlinger, svarer han følgende;

– Jeg tenker at det viktigste bidraget er å være et godt medmenneske. Jeg har veldig tro på en ikke-autoritær lederstil og det er alltid en åpen dør inn til mitt kontor, samt til de øvrige i ledergruppa.

Knut ser det som en forpliktelse å ta inn lærlinger for å sørge for tilsig av god fagkompetanse. Han er ikke i tvil om at den beste veien for å bli en skikkelig rørlegger er gjennom lære ute i bedrift.

– Det er selvsagt mange som må ta vg3 på grunn av et vanskelig arbeidsmarked, og som sikkert vil bli dyktige fagarbeidere. Men den tradisjonelle og den gode løsningen er at man har lærlinger ute i bedriftene. Da kan vi ikke stenge dem ute.

Tre i finalen
Av ni foreslåtte kandidater til tittelen «Årets lærebedrift», ble tre bedrifter valgt ut i en finale av juryen, basert på ulikekriterier. I finaleheatet var Simex Rør og Gran VVS i tillegg til vinneren Eriksen & Jensen AS.

Vi gratulerer!