Daglig leder i Comfort Sentrum VVS, Hugo Larsen, forteller at de har hatt veldig mye å gjøre i 2020, til tross for korona. - Vår bransje har heldigvis kommet stort sett godt ut av situasjonen vi befinner oss i.

I gang med stort boligprosjekt på 700 boenheter i Arendal

Comfort Centrum VVS:

0

Aktiviteten i VVS-bransjen i Norge har holdt seg stabil i 2020 selv til tross for pandemi. Flere av Comfort-Kjedens medlemmer har hatt fullt opp med arbeid i prosjekt- og privatmarkedet, og har merket lite til koronapandemien. Comfort Centrum VVS i Arendal er et av medlemmene som har hatt fullt opp med prosjekter.

– Tidligere i år begynte vi på et boligprosjekt på 700 enheter som er planlagt å gå over 10-15 år. Det er en stor jobb, der det skal bygges flere boenheter og der vi skal levere alt av VVS-løsninger. Vi har hatt mye å gjøre med det, sier Hugo Larsen, daglig leder hos Comfort Centrum VVS.

Larsen forteller at byggeaktiviteten har vært stor i Arendal og at de ikke har merket så mye til koronapandemien. Comfort Centrum VVS har hatt mye å henge fingrene i med flere boligprosjekter, og det er det de har jobbet mest med i 2020.

– Med koronapandemien i år har vi sett at det til tross for å være mindre bruk av håndverkere da pandemien kom, stort sett har vært mye å gjøre for våre medlemmer og det er vi glade for. Folk har vært flinke til å bruke håndverkere når de har vært hjemme, og har benyttet seg av koronatiden til å pusse opp bad på hytter og i hjem. Det tror vi mange vil fortsette med, ettersom reisesituasjonen fortsatt er uavklart og flere kanskje vil vegre seg for å reise langt bort i tiden fremover, sier Kari Øgle Kjensberg, administrerende direktør i Comfort-Kjeden.

Alt fra boligblokker til rekkehus
Boligprosjektet på 700 enheter i Grimstad, utføres i samarbeid med VM Bygg, som Larsen har jobbet med i 20 år. Det skal bygges og legges sanitæranlegg i seksmannsboliger, små boligblokker, tomannsboliger, rekkehus og eneboliger – alt på samme boligfelt. Comfort Centrum VVS jobber i tillegg med et hyttefelt på Tromøya, der de skal legge inn vann og kloakk i eksisterende hytter. Den jobben går fra i år og frem mot sommeren 2022.

Skjev konkurranse
Larsen forteller at Comfort Centrum VVS, som flere andre medlemmer av Comfort-Kjeden, også opplever konkurranse fra lavprisaktører og nettaktører på salg av sanitærutstyr, møbler og materiell. Disse kjedene har lave priser og stort utvalg, men graden av seriøsitet kan variere.

– Selv om man kjøper et billig produkt fra en lavprisaktør må du fortsatt bruke en rørlegger for å få montert produktet. Vi jobber med sterke merkevarer og har konkurransedyktige priser. Vi er også opptatt av å selge produkter som har dokumentasjon og er kvalitetsprodukter, sier Larsen.

Comfort Centrum VVS satser i tillegg på bolig- og byggeprosjekter.

– Det er engasjerende og interessant å jobbe med store og små prosjekter, modernisering av bad og samarbeide med flislegger og elektrikere. Rørleggerfaget rommer mye, og også alternative fyringsmetoder og varmepumper er spennende å jobbe med. Å jobbe bare med sanitæranlegg er ikke like spennende hver dag, avslutter Larsen med et smil.