Norsk Wavin presenterte nye AS + under fagdagene til Norsk Rørallianse på Gardermoen nylig. De som pratet varmt om det nye avløpssystemet var fra venstre, Grete Solesvik, Thomas Ødegaard, og Cecilie Holter i Norsk Wavin.

Wavin erstatter Asto med AS+

Wavin lanserer nytt avløpssystem:

0

– Nå har vi kommet med et nytt avløpssystem som enklere å installere. Endringen er en konsekvens av tilbakemeldinger fra våre samarbeidspartnere og kunder. AS + har patentert pakning som er ferdigsmurt og som også bidrar til enklere montering og en sterkere lekkasjesikring. Vi har godkjenning på ganske stort avvik i skjevhetsmontering, opptil 10 grader. Denne utformingen halverer behovet for monteringskraft sammenlignet med Asto. I tillegg er det målestokk på rørene. Vi har prøvd å gjøre AS + så ”plug and play” som mulig, slik at rørleggeren skal få en så lett hverdag som mulig i monteringen av systemet, sier Thomas Ødegaard i Wavin.

AS+.

– AS + har en materialsammensetning som gjør serien til en av de beste i klassen når det gjelder optimal lyddemping. Vi mener derfor det nye avløpssystemet er en fullverdig utfordrer til støpejern. Vi har også en Sintef godkjenning på brann. Vi har testet rørene våre med full fyr for å se hvor lenge de holder med en brannmansjett etter tape til svært oppløftende resultater, fortsetter Ødegaard.

– Som nevnt er det gjennom tilbakemeldinger og besøk på anleggsplasser vi hvor vi har sett hvor behovene ligger. AS+ er et resultat av godt samarbeid, og vi er svært fornøyd med resultatet. Wavin er den eneste leverandøren med tre avløpssystem som kan tegnes med millimeterpresisjon i BIM, og AS+ er selvfølgelig ett av disse. Innholdspakken er skreddersydd det norske markedet, og leverer «as built» fremstilling av rørsystemer uten risiko for ugyldige koblinger eller valg av produkter som ikke er tilgjengelige, sier Ødegaard.

– Nå gleder vi oss til å introdusere det nye avløpssystemet til våre kunder, og skal gjøre vårt ytterste for at overgangen fra Asto blir så smidig som mulig.