SanSwiss sin satsning i Norge startet for fullt på ISH-messen i Frankfurt i mars 2019. Fra venstre Brand & Marketing Director for SanSwiss Scandinavia, Yngve Pettersen, salgssjef Frode Tofte hos importør i Norge, Bedre Baderom AS, daglig leder i Bedre Baderom AS, Tom Kaspersen og Urs Gasser, General Manager i SanSwiss AG.

VVS-nestor tar sats med sveitsisk kvalitet

SanSwiss etablerer seg i Norge:

0

Den sveitsiske dusjprodusenten SanSwiss etablererer seg i Norge og Skandinavia. Bak satsingen står Yngve Pettersen fra Drammen. Pettersen er en kjent mann i VVS-bransjen i Norge, og var blant annet med på å bygge opp VVS Marketing fra midten av 80-tallet, til en solid og betydelig aktør i det norske markedet.

Dusjene fra SanSwiss er kjente kvalitetsprodukter for både utbyggere, arkitekter og rørleggere. Utvalget er stort og inneholder veldig mange størrelser, designvarianter.

SanSwiss sin satsning i Norge startet for fullt på ISH-messen i Frankfurt i mars 2019.

Kunne ikke si nei til et så bra konsept
– Jeg hadde ikke lyst til å gi meg i VVS-bransjen riktig ennå, og da mangeårig samarbeidspartner Urs Gasser, General Manager i Sanswiss, ringte meg på slutten av fjoråret og spurte meg om å jobbe med å etablere kvalitetsmerket i Norge og Skandinavia, var svaret ubetinget “ja”. Dusjprogrammet er så godt som komplett, og kan tilpasses med skreddersøm, og ikke minst er dusjene monteringsvennlige og i høy, sveitsisk kvalitet. Den kontinentale stilen appellerer til mange.

Yngve Pettersen blir Brand & Marketing Director for SanSwiss Scandinavia.

Yngve Pettersen (67) er godt kjent i VVS-bransjen. Han og tidligere kompanjong Børre Haugen kjøpte baderomsleverandøren VVS Marketing AS i 1985. Sammen bygde de opp selskapet til en betydelig aktør frem til tiden var inne for å selge i juni 2014. Etter noen år hos en annen baderomsprodusent, startet Yngve opp som koordinator for et nytt kvalitetsmerke i Norge. Nå satser Yngve videre med SanSwiss.

– Gjennom min yrkeskarriere i VVS-bransjen har jeg hatt stor glede av å skape og utvikle god butikk sammen med andre. Jeg har møtt mange dyktige og genuint interesserte og engasjerte mennesker, og det er spennende å fortsatt få jobbe med dem i SanSwiss, forteller Yngve Pettersen.

Sveitsisk kvalitet
SanSwiss ble etablert i 1999 av Ronal Group, som er en ledende produsent av aluminiumsfelger for biler og nyttekjøretøyer. Ronal Group så mulighetene i å utvide produksjonslinjen til å også omfatte dusj. Hovedkontoret til SanSwiss ligger i Härkingen, Sveits. SanSwiss har produksjon i tre europeiske land og salgsaktiviteter i 20 land.

I mai 2019 åpnet selskapet et helt nytt produksjonsanlegg og logistikksenter på til sammen 18.000 kvm og et topp moderne showroom i Jičín i Tsjekkoslovakia. Det nye anlegget skal gi både økt produksjonskapasitet og kortere leveringstid.

Bedre Baderom AS importør i Norge
– Vi har valgt Bedre Baderom AS som importør i Norge, og skal bistå dem med å bygge opp et forhandlernett. De vil jobbe direkte med noen kjedekonstellasjoner, baderomsbutikker, entreprenører og utbyggere, sier Yngve Pettersen.

Med på laget har Yngve Pettersen hele markeds- og salgsapparatet i SanSwiss. Bedre Baderom AS vil håndtere alt fra salg og bestillinger, lager og markedsføring.

– Vi har bygd opp salgsorganisasjonen vår i Trondheim, og selger til forhandlere over hele landet, forteller salgssjef Frode Tofte i Bedre Baderom AS.

Frode Tofte ble nærmest født inn i VVS-bransjen, i og med at hans far drev rørleggerbedriften Fauske Rør AS i mange år. Han er utdannet rørlegger og fikk interessen for synlige varer da han jobbet hos rørleggerbedriften Setsaas. Frode var distriktssjef i VVS Marketing AS og jobbet deretter som salgssjef i firmaet som kjøpte VVS Marketing AS.

Showroom midt i Trondheim sentrum
Midt i Trondheim sentrum har Bedre Baderom AS laget et showroom hvor de presenterer et bredt utvalg SanSwiss dusjer. I tillegg til dusjer fra SanSwiss har Bedre Baderom også armaturer, badekar, møbler og toalettseter i sortimentet. Det er for å kunne tilby et mer komplett tilbud til forhandlerne.

– Vi inviterer gjerne kundene våre til vårt showromm, slik at de kan ta og føle på SanSwiss-kvaliteten selv. De må gjerne prøvemontere dusjene. Det er få andre leverandører som har samme spenn i dusjsortimentet, forteller Frode.

Norge og Skandinavia er et attraktivt marked
SanSwiss velger å gå inn i Norge og Skandinavia siden byggeaktiviteten er høy.

Nye norske nettsider er på plass, sammen med annet markedsføringsmateriell. Dusjene til de første prosjektene er allerede bestilt og levert.

– Produktene våre fyller de strengeste europeiske kvalitetskrav og leveres i alle prisklasser, er lettmonterte og har et kontinentalt design. Interessen for satsningen vår viser at det norske markedet er klar for en ny merkevare som bygger på sveitsisk kvalitet, produsert i Europa, sier Yngve Pettersen.