Bård Bratsberg daglig leder i Ventilasjonsfilter har lang erfaring i ventilasjonsbransjen.

Vokser med gasellefart!

Ventilasjonsfilter AS:

0

Ventilasjonsfilter.no er en av Norges største nettbutikker myntet på det private markedet for ventilasjonsfilter. Bak nettbutikken står selskapet Ventilasjonsfilter AS, som kan vise til en betydelig vekst de siste årene. Fra kun å selge mot privat markedet har de nå endret retning og satser også tungt på bedrifts markedet.

Selskapet leverte tidenes beste regnskap i 2018 med ca 11 millioner kroner i  omsetning og et resultat på rett over 2 millioner. Det er godt over en dobling i omsetning i løpet av de fire siste årene, som gjør dem til en gasellebedrift, kan daglig leder Bård Bratsberg stolt meddele.

I 1600 kvadratmeter store lokaler rett utenfor Skien ligger produksjons- og pakkesentralen. Det har med andre ord vært en bratt vekstkurve siden det hele startet i en garasje i 2011. Og ambisjonene stopper ikke her:

Ser til utlandet
– Vi jobber hele tiden med og forbedre salget på utsiden av Norge og vi jobber for tiden med en nettbutikk for Tyskland. Vi har også brukt mange år på å lage et godt opplegg for salg av kvalitetsfilter til USA, og dette er noe vi satser veldig stort på nå. I USA er markedet av luftfilter til aircondition drøye 200 millioner boliger. Alle disse har jevnlig behov for filterbytte, så det er et enormt marked vi snakker om.

Bratsberg forteller at det har vært friere på døra som har forsøkt gjøre sine hoser grønne. Så langt har de ikke funnet den rette partneren, men han legger ikke skjul på at de etter hvert nok vil vurdere å inngå partnerskap for å kunne sikre ytterligere vekst.

Fire ansatte
Ventilasjonsfilter AS har i dag fire ansatte i Skien som håndterer i all hovedsak kundeservice og utsending. Bratsberg er selv den med lengst erfaring etter 25 år  innenfor ventilasjonsfaget.

Hva er hovedårsaken til den gode utviklingen?

– I tillegg til at vi har dyktige ansatte og har opparbeidet et godt renommé i markedet, er det ikke til å legge skjul på at vi fikk veldig god drahjelp da TEK 10 ble iverksatt. Det førte til at montering av ventilasjonsanlegg nærmest eksploderte, som vi naturlig nok dro nytte av. Og det bygges jo stadig boliger og leilighetsbygg i dette landet som trenger god ventilasjon. Så markedet vårt vokser jevnt og trutt også i Norge.

Lave administrasjonskostnader og viljen til å strekke seg litt lenger for kundene, har også vært en suksessoppskrift.

– Siden vi nå har vært på markedet en stund, er det stadig flere selskaper som tør å benytte en utfordrer som oss. Vi leverte eksempelvis en større kontrakt til Forsvaret nylig, sier han.

Selskapet  selger ikke filter av andre leverandører, men har kontroll på hele næringskjeden fra filtermediet produseres på rull til filtrene monteres sammen i rammer og leveres kunde.

Suksess med egen filterserie
Starvent (®) er en serie luftfilter som Ventilasjonsfilter as har hatt stor suksess med. Produsert med materialet fra en av de mest kjente fabrikantene i verden og med en miljøvennlig og stabil plast ramme, har flere store aktører tatt i bruk disse filtrene. Kombinasjonen av høy kvalitet og svært god pris er noe som virkelig har slått an i markedet. Filterserien er produsert i glassfiber materialet og oppfyller ISO-16890 ePM1 60%. Vi leverer nå Starvent filter i alle standard størrelser og vi utvider sortimentet  hvert eneste år forteller Bratsberg.​

– Hovedproduksjonen ligger i Polen, men det finnes også en spesialproduksjon i Skien. Spesielt store platefilter har blitt en populær produksjon, som vi nærmest kan lage på dagen, sier han.