Hele 20 VB rørlegegre var samlet i Nordkjosbotn i kurs om VB Smart

VB-bedrifter tidlig i gang på nyåret med å tilegne seg ny kunnskap

VB Tromsø, VB Rørlegger Helgesen og VB Rørleggermester Jan Yngve Mathisen samlet hele 20 VB-rørleggere i Nordkjosbotn i Troms for å bli enda bedre til å bruke VB Smart, VB-kjedens digitale verktøy for kvalitetssikring.

0

VB Tromsø, VB Rørlegger Helgesen og VB Rørleggermester Jan Yngve Mathisen samlet hele 20 VB-rørleggere i Nordkjosbotn i Troms for å bli enda bedre til å bruke VB Smart, VB-kjedens digitale verktøy for kvalitetssikring.

Riktig første gangen er slagordet til VB Smart, hvilket peker på at systemet ivaretar alt som handler om dokumentasjon av arbeid, kvalitetssikring, ledelse og HMS.

-Å bruke VB Smart er et kvalitetsstempel for den enkelte VB-bedrift, og systemet gir kundene en trygghet på at alt utført arbeid kan både dokumenteres og spores, enten de er privat- eller proffkunder, sier HMSK- og driftskoordinator i VB Smart, Pernille Wabakken i en pressemelding.

Spennende utvikling
Wabakken ledet selv kurset i Nordkjosbotn, og kan berette om god stemning blant deltakerne.

-Noe av det beste med denne typen samlinger at deltakerne selv deler erfaringer og tips og råd med hverandre, sier hun.

Sammen med drift- og utviklingsleder i VB Smart, Elise Støle Ovedal, kan de to glede seg over at stadig flere VB-bedrifter tar i bruk systemet. I og med at VB har utviklet systemet selv, er det utarbeidet i henhold til den enkelte VB-bedrifts behov, noe som gjør det overlegent fra andre HMSK-systemer som er tilgjengelig for VB-bedriftene, sier Wabakken.

App og webløsning
Hun forteller videre at VB Smart består av både en app og webløsning. VB Smart app er utviklet sammen med rørlegger hvor utviklingsteamet har vært med ute på jobb. Sjekklistene som fylles ut blir sendt over til VB Smart web hvor prosjektleder har full oversikt over alle jobber som utføres med god dokumentasjon. Rørlegger kan registrere eventuelle avvik i appen som behandles videre i VB Smart web. Dette gir sporbarhet fra A til Å og en vinn-vinn situasjon for både bedrift og oppdragsgiver, fortsetter Wabakken.

-Og stadig flere VB-bedrifter kommer til?
-Ja, vi implementerer VB Smart kontinuerlig, og det er kjekt å se hvor godt mottatt det blir landet rundt. Etter VB Dagene i fjor har etterspørselen etter VB Smart bare økt på. Og det følger vi opp med kurs for app-brukere fra hele landet under VB Dagene i april, avslutter Wabakken.