Illustrasjon over den nye fabrikken til Trox Auranor. Planen er at fabrikken skal innvies på senhøsten 2020.

TROX Auranor Norge bygger ny fabrikk på Hadeland

Mandag 1. april fylte TROX Auranor 45 år, og som fødselsdagspresang fikk bedriften sitt største ønske oppfylt, nemlig ny fabrikk.

0

– Vi har jobbet med planene om ny fabrikk et par år nå, sier Adm. Dir. Peter Sønderskov, og mandag fikk vi klarsignal fra moderselskapet.
-Med dette kommer vi til å befeste oss som markedslederen i Norge, samt at vi kan satse større i Sverige, Danmark og øvrige land vi eksporterer til. Det blir en stor utvidelse hvor vi øker til mer enn 11 000 m2 totalt.

Det skriver Trox i en pressemelding fredag.

– Vi blir på Hadeland, bare litt nærmere Oslo. Vi har ikke tvilt ett sekund på at vi skulle bli her. Vi ønsker å beholde kompetansen og det verdisett som har gjort oss så sterke som vi er, og har ikke vurdert å hoppe på trenden med å flytte ut av Norge. Byggeprosjektet vil gjennomføres i 2020, og forhåpentligvis flytter vi inn i nye lokaler om ca. 1,5 år, forteller Sønderskov.

I dag foregår produksjonen over tre plan, med kontorer og kundesenter i tilliggende bygninger.

– Med ny fabrikk kan vi få all produksjon på ett plan, samt at øvrig layout kan optimaliseres. Det er dessuten vårt ønske å bli den mest innovative innen miljøvennlig produksjon og automatisering av prosesser vi benytter i vår produksjon. Industri 4.0 er framtiden og det overordnede målet med den nye fabrikken er å øke vår kapasitet og samtidig bli enda mer konkurransedyktige.

– Vi skal også finne plass til et nytt kompetanse- og kundesenter som skal få navnet TROX Academy, sier Sønderskov.
– Her legger vi til rette for forskning, demonstrasjoner av produkter, presentasjoner og kursvirksomhet, samt en fyldig utstilling.

– Vi går nå en krevende tid i møte hvor både produksjons- og salgsaktiviteten skal være høy samtidig som detaljene i ny fabrikk skal på plass. Vi tror likevel at våre kunder og samarbeidspartnere vil støtte oss i vårt prosjekt, og se frem til å besøke oss når ny fabrikk er ferdig.