Runar Holm Næss i planleggingsmøte med Vidar Lien og Tim Thomas Brønstad fra VITO.

– Vi har levert spennende energiløsninger på Flesberg skole

SGP Armatec med ny prototype av teknisk rom

0

SGP Armatec har levert et bredt spekter av energieffektive løsninger til nye Flesberg skole i Flesberg kommune. Vito teknisk entreprenør med prosjektleder Thim Thomas Brønstad har hatt ansvaret for VVS-delen i prosjektet.

– Høy kvalitet, rask leveranse og løpende støtte er viktig for Vito Tekniske når vi velger våre samarbeidspartnere på prosjekter, sier daglig leder Vidar Lien.

Anlegget benytter en propanvarmepumpe med brønnvann som energikilde som grunnlast, og en elektrokjele som spisslast. Forøvrig så er det en miks av ulike varmeavgivere i de ulike delene av bygget, og samlestokken er prefabrikkert, men også spesialdesignet for å oppnå så god delta-t som mulig.

Teknisk rom

-I prosjektet på Flesberg leverte SGP Armatec sin første prototype av den nye måten å bygge tekniske rom – ved hjelp av standardiserte moduler som settes sammen til å gi ønsket funksjonalitet. Dette gjør byggetiden kort og sikrer samtidig at leveransen blir riktig første gang. På Flesberg benytter man en varmepumpe fra Winns og Armatec Modul systemet som rørføring frem til og med samlestokken. Øvrige leveranser fra SGP er elektrokjele, ekspansjonssystemer, varmevekslere, inntaksfilter på forbruksvann, vakuumutluftere, beredere, luftporter og takvifter, sier Runar Holm Næss i SGP Armatecs i en pressemelding. Han har fulgt opp prosjektet tett fra SGP Armatecs sin side.

Teknisk rom

– Prosjektet var hektisk på grunn av tidsfristene som var satt, men vi har kommet godt i havn, sier Vidar Lien.

Om prosjektet
Flesberg skole i Flesberg kommune er en moderne skole bygget i massivtre, dimensjonert for 420 elever fra 1. til 10. trinn. Skolen en del av et flerbruksbygg som i tillegg til skolen inneholder bibliotek, idrettshall og svømmehall. Les mer om prosjektet på prosjektsiden www.flesbergskole2019.no.

Teknisk rom