Kenth Granljung, Swegon, prisutdelaren Annika Christensson, enhetschef på Boverket och juryns ordförande Lars Ekberg. Foto: Ulrik Hammarsträng/Slussen.biz

Swegon vinner av Stora Inneklimatpriset 2018

Swegon vant den 18 utgaven av Stora Inneklimatpriset. Prisen fikk de for WISE-systemet som er en fleksibel og omfattende løsning for behovskontroll av ventilasjon, varme og komfortkjøling. Løsningen er basert på nyskapende utnyttelse av trådløs kommunikasjon mellom komponenter og delsystemer.

0

Swegon vant den 18 utgaven av Stora Inneklimatpriset. Prisen fikk de for WISE-systemet som er en fleksibel og omfattende løsning for behovskontroll av ventilasjon, varme og komfortkjøling. Løsningen er basert på nyskapende utnyttelse av trådløs kommunikasjon mellom komponenter og delsystemer.

Prisen ble delt ut av Annika Christensson, enhetssjef for Helse og Bygg i Boverket, under ”Inneklimatgalan” den 16 mai på Münchenbryggeriet i Stockholm.  Kent Granljung, Vice President Sales Northern Europe & Group Marketing, var den som representerte Swegon og tok i mot prisen under gallaen. Dette er tredje gang Swegon vinner det ”Stora Inneklimatpriset”.

Juryens begrunnelse:
Til vinneren av Stora Inneklimatpriset 2018 har juryen utnevnt SWEGON for WISE-systemet. Systemet består av en fleksibel og omfattende løsning for behovskontroll av ventilasjon, oppvarming og komfortkjøling. Løsningen er basert på nyskapende utnyttelse av trådløs kommunikasjon mellom komponenter og delsystemer.
Juryen skriver videre at WISE skaper gode forutsetninger for korrekt installasjon og enkel driftsetting av klimasystemet i bygget. I driftsfasen bidrar systemet til effektiv oppfølging og optimalisering av klimasystemets funksjon, og eventuelle forandringer av driftforutsetningene kan lett tilpasses. WISE har gode forutsetninger for å bidra til et komfortabelt inneklima i energieffektive bygg.

Stora Inneklimatpriset ble etablert i 2001 av Slussen Building Services, Svensk Ventilation, Energi- och Miljötekniska Föreningen og Svenska Kyltekniska Föreningen. Stora Inneklimatpriset – tilldeles bedrifter eller organisasjoner innen inneklima, energi och vvs, som utvikler betydningsfulle produkter, tjenester eller metodikk med gode muligheter for at dette kommer til praktisk nytte.

Produktene/tjenesten/metodikken skal være innovativ, bidra til bra inneklima og langsiktig begrenset bruk av ressurser. Stora Inneklimatpriset ønsker å øke interessen for inneklimateknikk, styrke dens posisjon og oppmerksomhet mot teknologi som fremmer et sunt inneklima i energieffektive bygninger.

I Stora Inneklimatprisets jury sitter det  representanter for de tre bransjeorganisationene, samt ordföranden Lars Ekberg, docent i installationsteknik och adjungerad professor vid Chalmers samt ansvarlig for forretningsområdet ”Fastighetsföretag och industri vid CIT Energy Management AB”.

Totalt var det 36 innsendte forslag i konkurransen om prisen, og utenom vinneren var Säker Vatten, Flexit och Healthy Homes nominerte til Stora Inneklimatpriset 2018.