Styret i Ingeborg-nettverket gjør en stor, frivillig jobb for å påvirke til at rør blir et foregangsfag for likestilling i bygg og anlegg gjennom å synliggjøre rollemodeller og skape lokale møteplasser. På bildet ser vi fra venstre: Pernille K. Snustad-Setsaas, markeds- og kommunikasjonsansvarlig, Marie Christine Sanner, leder for Inspirasjonsdagen, Iselin Abell Nilsen, styremedlem, Anne Sødem, økonomiansvarlig, Marie Linn Havsgård, styremedlem, og styreleder Eli Heyerdahl Eide.

Store ambisjoner for Inspirasjonsdagen

Vellykket inspirasjonsdag for Ingeborg-nettverket:

0

– Vi ønsker å gjøre Inspirasjonsdagen til årets viktigste møteplass for samarbeid om rekruttering og mangfold i rørbransjen. The sky is the limit, sier en svært fornøyd Eli Hermine Heyerdahl Eide til VVSforum.

Heyerdahl Eide kan se tilbake på en svært vellykket inspirasjonsdag under Bygg Reis Deg og kan fortelle at tilbakemeldingene har vært udelt positive.

– Deltagerne synes vi hadde funnet gode foredragsholdere med varierte innlegg, at det var noe for enhver. Det å få være med på dette i seg selv er inspirerende og vi i styret føler oss heldige som får bidra inn i bransjen via Ingeborg-nettverket. Det er ingen tvil om at Inspirasjonsdagen har kommet for å bli, understreker hun.

At de tok med seg menn på sin andre inspirasjonsdag, mener hun var et vellykket trekk.

– Ja, vi er glade for at vi valgte å åpne for menn, og jeg tror mennene som var der følte seg velkommen også.

Store ambisjoner
– Er det allerede ting du tenker på som gjør at denne dagen kan utvikles ytterligere neste år?

– Vi doblet antall deltakere på inspirasjonsdagen i år i forhold til i fjor, men vi hadde hatt plass til enda flere. Derfor håper vi bransjens kvinner og menn kjenner sin besøkelsestid i oktober neste år.

– Vi oppfordrer spesielt våre samarbeidspartnere til å be sine ansatte, spesielt medlemmer av Ingeborg-nettverket og ledere i bransjen, om å delta neste år. Og selvfølgelig også alle andre. Vi ønsker at dette skal bli årets viktigste møteplass for samarbeid om rekruttering og mangfold i rørbransjen.

Fra 30 til 700 medlemmer
Ingeborg-nettverket har vokst fra 35 medlemmer i etableringsåret 2016 til mer enn 700 i dag. En svært sterk øking, men de er langt fra i mål, presiserer hun.

– Vi kjenner at budskapet begynner å nå frem men vi har en veldig lang vei å gå før bransjen setter seg konkrete mål, lager strategier for hvordan de kan oppnå en god kjønnsbalanse og faktisk gjør de prioriteringer som skal til. Noen bedrifter har kommet godt i gang, men det er lenge til vi blir overflødig.

Heyerdahl Eide trekker fram at de har et godt mangfold i styret, at de er et godt team  som har komplimenterende ferdigheter.

– Alle gjør jo dette på fritiden sin, så det krever en ekstra innsats for alle å være med på dette. Men lønnen er gode resultater, fornøyde samarbeidspartnere og stor glede av å jobbe sammen med flinke folk, sier grunnleggeren av Ingeborg-nettverket.