Frokostmøte på Næringslivets hus fredag 21. juni. Fra venstre: Carsten Krøger i StartBANK og Jørgen Leegaard i BNL.

– StartBANK er et godt verktøy for leverandørkontroll

– Det som er viktig for oss er at vi har en løsning som både er rask og enkel, men også trygg og ordentlig, sier Jørgen Leegaard, samfunnspolitisk direktør i BNL og styreleder i StartBANK.

0

Jørgen Leegaard åpnet frokostmøtet med rundt 65 deltakere på Næringslivets hus med å gjøre rede for seriøstetsarbeidet og utviklingen av StartBANK siden opprettelsen.

– StartBANK er et ektefødt barn av seriøsitetsforumet som ble opprettet i 2006. Det har alltid ligget til grunn at vi er avhengig av å sørge for at vi har en seriøs næring hvor bedriftene våre kan operere i seriøst marked og at vi har gode bestillere. StartBANK er et godt egnet verktøy for leverandørkontroll, sier Leegaard.

Leegaard peker på at byggenæringen er stor og snart omsetter vi for hele 500 milliarder. Byggenæringen er en vesentlig næringsmotor i Norge og for samfunnsutviklingen.

– I dag er det anlegg og nybyggmarkedet hvor StartBANK brukes. StartBANK ligger også inne som anbefalt verktøy i seriøsitetsbestemmelsene som svært mange kommuner følger, sier Leegaard videre.

Utvidet bruk
– Vi ønsker å se på hvordan StartBANK også kan få større bruk i ROT-marked, og for forbrukere som også har et stort behov for å kunne sjekke om bedriftene som skal utføre et oppdrag er seriøse, sier Leegaard.

Carsten Krøger er ansvarlig for StartBANK i Achilles, og som har ansvar for å drifte løsningen som eies av BNL.

– Hensikten med dette møtet har også vært at brukerne kan møte innkjøpere som bruker StartBANK. VI har nå rundt 7000 leverandører i løsningen. Verktøyet er jo utviklet av bransjen og det brukes også av byggherrer og de som driver med forvaltning og drift av eiendom i Norge, sier Krøger.

Tanja Dugstad i Statsbygg og Sigbjørn Solvin i Skanska delte også sine erfaringer med verktøyet denne formiddagen.