Espen Haaland fra Skanska Norge, er en av foredragsholderne på seminaret. Hans foredrag har tittelen: Rørbransjen må ta styringen over eget fag! Tiden er overmoden for at rørbransjen setter seg i førersetet og tar styringen over eget fag, både når det gjelder prosjektering, prising og utførelse. Han påpeker at mye er bra, men det er også et stort forbedringspotensial

Hvor står rørbransjen i dag – og hvor er den på vei?

Seminar 6.november på Gardermoen:

0

VVSforum samler viktige aktører og tydelige stemmer i rør- og byggebransjen med ett mål for øyet: Å sette en status på hvor rørbransjen står i dag og hvordan ser fremtiden ut. – Begivenheten finner sted på Scandic Airport Gardermoen 6. november, forteller VVSforums daglige leder Stig Grindahl.

Nå er programmet og påmeldingen klar.

Meld deg på her

 – Tanken med seminaret er speile det som skjer i VVS-bransjen. Vi får jevnlig tilbakemeldinger om rørbransjens utfordringer. Vi er i en tid hvor byggebransjen stiller strenge krav til kompetanse og utdanning, byggetid, sporbarhet, tverrfaglighet, tekniske løsninger, digitalisering etc, og enkelte røster hevder at rørbransjen henger etter utviklingen på flere områder.

Viktig for utvikling
– Vi vil med dette seminaret løfte fram tematikken bredt og belyse situasjonen: Gjenspeiler det virkeligheten eller er den bedre enn sitt rykte?  Hva er rørbransjen god på, og hva kan den bli bedre på?

Nettopp dette med samspill på tvers av bransjer er et kjerneområde i seminaret, og Grindahl påpeker at det er viktig både å se seg i speilet, se rundt seg og å se mot framtiden samtidig, for å skape utvikling.

Av innholdet under seminaret, trekker han fram følgende temaer:
* rekruttering og utdanning
* digitalisering
* kontraktsformer
* hvordan ser byggebransjen på rørbransjen
* verdikjeden i rørbransjen – hvordan ser den ut om 5 år
* rørbransjens muligheter i framtidens byggebransje

Hele næringskjeden
– Hvem vil ha nytte av å delta på seminaret?

– Her vil det være noe for alle, uansett hvor i verdikjeden man befinner seg i enten bygge- og rørbransjen. Det være seg rørleggere, entreprenører, utbyggere, konsulenter og rådgivere, grossister etc., og det legges opp til mange debatter under dagen.

Og det er solide navn med klare meninger som står på listen over foredragsholdere/innledere. Listen er ennå ikke komplett, da det er flere spennende foredragsholdere på gang.

– Line Ekroll Dyb, Norsk Rørallianse
– Per Jæger, Boligprodusentene

– Espen Haaland, Skanska Norge
– Marianne Røiseland, Rørentreprenørene Norge
Roy Frivoll, Avantor Eiendomsforvaltning
– Ole Larmerud
– Eli Heyerdahl Eide, Rørentreprenørene Norge

– Frank Olsen, Rørkjøp
– Torstein Pedersen, GK Rør
– Sverre Tiltnes, Bygg21
– Øystein Kjellsen, VB
– Jarle Ørnebo, Purus
– Roger Lunde, Brødrene Dahl
– Oddgeir Tobiassen, Rørentreprenørene Norge
– KEM- studenter
– Jonas Brennwald, Grohe
– Faglærer – yrkesskole

Til å binde det hele sammen, har man sikret seg den tidligere NRK-ansatte Erik Wold. Erik Wold er en av landets skarpeste og mest erfarne journalister og programledere, med årelang erfaring fra NRK. Han har siden 1990 vært programleder for profilerte NRK-programmer som Dagsnytt Atten, Morgennytt, Frokost-TV, Standpunkt og RedaksjonEN. Fra 2010 til 2014 ledet han NRK1’s sentrale diskusjonsprogram Debatten. Han har dessuten ledet en rekke større direktesendinger i forbindelse med valg, nasjonale og internasjonale begivenheter.

– Med Erik Wold er vi sikret temperatur og klare svar, og det er også verdt å nvene at vi vil samle tre, fire aktører til en liten peptalk mellom de ulike bolkene. I det hele tatt vil dette være flere nye momenter som vil gjøre seminaret ekstra minnerikt tror vi.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com