Illustrasjon Nye Stavanger sykehus, Helse-Stavanger.no

Roxel Tekniske vant sykehus-kontrakt til 130 millioner

Fikk rørkontrakten på nye SUS2023:

0

Totalt har selskapet 80–90 ansatte ved hovedkontoret i Stavanger. Kontrakten med nye SUS utgjør mer enn en tredjedel av omsetningen til selskapet, som var på 340 millioner i fjor. Nå handler det bare om å gjøre rørleggerjobben for byggene C-D-E. Nye SUS er ferdig prosjektert av andre, men planlegging og optimalisering av rørarbeidet går i gang umiddelbart etter påske. Utføringen av arbeidet blir nok ikke før i slutten av året og starten av neste år, og hovedtrykket vil nok være i 2020 og 2021.

– Dette er den største rørleggerkontrakten vi har hatt noen gang, og jeg vil tro at det er en av de største i bransjen i årene som har vært og årene som kommer. Det er ikke hver dag det bygges et så stort prosjekt. Et nytt sykehus i dag er nesten som et hotell med mange enkeltrom, og rørleggerarbeidet er stort sett det samme, men det er litt strengere krav i enkelte soner på et sykehus, sier daglig leder Gaute Bergeland i Roxel Tekniske til Stavanger Aftenblad.

– Som byggherre har vi lagt opp til en entreprisestrategi som sikrer at selskaper i Rogaland kan by på kontrakter. Det betyr at vi er ute med vel 80 entrepriser i smått og stort. Det viser seg at lokale tilbydere er konkurransedyktige, sier Kari Gro Johanson, prosjektdirektør for SUS2023. Det vi vet er at prosjektet sørger for arbeid hos de som vinner kontraktene. Når vi ser på tallene de oppgir, blir det hittil mellom 500 og 600 arbeidsplasser som er direkte hos våre samarbeidspartnere. Ringvirkningene kommer i tillegg, vi vet jo at det er mange underleverandører som også er på banen, sier Kari Gro Johanson til Stavanger Aftenblad.

Selskapet har tidligere jobbet med mange ulike prosjekter innen bygg og anlegg slik som nye Atlantic Hotel, utbygging av kjøpesenteret Kvadrat, skoler, leiligheter og næringsbygg. Roxel Tekniske har også stått for en stor andel av elektroinstallasjoner i Ryfast-prosjektet.

– Vi syns det er flott at selskaper som har bred kompetanse fra andre bransjer, som olje og gass, hotellbygg og leveranser til tunnelprosjektet Ryfast også konkurrerer om å vinne kontrakter med SUS2023. Vi tror Roxel har et dyktig team som vil styrke vårt prosjekt, sier Inger Cathrine Bryne, administrerende direktør ved Stavanger universitetssjukehus til Stavanger Aftenblad.