Roth hedret med Großer Preis des Mittelstandes

Fikk to næringslivspriser

0

Det tyskeide familieselskapet Roth Industries er hedret med to priser av Oskar Patzelt Foundation. Bedriften fikk prisen Großer Preis des Mittelstandes i høst, og stiftelsen bak prisen overrasket ledelsen med en æresplate 19. oktober 2019.

Denne anerkjenner fire virksomheter i Tyskland som har gjort seg særlig bemerket. Prisene ble begge overrakt som en del av en gallakveld i Würzburg.

Ledelsen for Oskar Patzelt Fonden, Dr Helfried Schmidt og Petra Tröger, overrakte Großer Preis des Mittelstandes statue. I talen hedret de Roth-virksomhetens samlede prestasjon og understrekte spesielt Roths støtte til medarbeidere, evne til innovasjon, miljøledelse og sosialt engasjement. Juryen hedret videre Roth-familiens utvikling fra en håndverks virksomhet til et verdensomspennende konsern som er ledende innenfor gulvvarme og kjølesystemer, energi lagringssystemer og Kompositt teknologier. Av samme grunn ble Roth-familiebedriften også tildelt ”2019 Honour Plaque” skriver de i en pressemelding.

Flere hundre entreprenører og mange inviterte gjester deltok på prisutdelingen for den 25. ”Großer Preis des Mittelstandes 2019” galla begivenheten og konkurransen hvor disse prisene ble utdelt. I Tyskland ble totalt 5.399 mellomstore bedrifter, banker og lokalt næringsliv nominert til konkurransen i 2019. Kun 758 av dem kom på ”jurylisten”.

Konkurransens motto: Bæredyktig virksomhet
Vi er takknemlig over å vinne de tyske mellomstore bedrifters svar på en Oscar. Denne prisen er en anerkjennelse av alt det vi produserer for bygge- og industriteknologisektoren. Mottoet for årets konkurranse var ‘Bæredyktig virksomhet`. Dette understreker vårt engasjement som en mellomstor familievirksomhet basert på våre forretningsideer: Tett samarbeid og dynamisk ansvar. Vi dedikerer begge prisene til våre medarbeidere, som vår suksess avhenger av. ” sa Matthias Donges, CEO for Roth Industries i overrekkelsen av prisen.

Roth Industries, som består av mange bedrifter i hele verden og har omkring 1.300 ansatte, fremstiller produkter til energisystemer, sanitærsystemer, miljøsystemer, plastteknologi, hydraulik og kompositteknologisegmenter.

Organisasjonen bak Großer Preis des Mittelstandes, Oskar Patzelt Foundation, oppfordret til flere nominasjoner av bemerkelsesverdige mellomstore bedrifter til neste års konkurranse. Bedrifter kan ikke selv søke om å delta i konkurransen. De nomineres av bedrifter og institusjoner som kjenner det gjeldende firma. Tolv regionale juryer og en endelig jury velger prisvinnerne. Juryen er sammensatt av representanter fra næringsliv og utdanningsmiljø, og det fokuseres både på bedriftene som helhet og på deres totale rolle i samfunnet. Som en del av sin vurdering ser juryen på bedriftens evne til å skape arbeidsplasser og utvikle medarbeidernes kompetanse, evner innenfor innovasjon og modernisering, engasjement i lokal område samt service og kunde fokus.

Tysklands mest ettertraktede næringslivspris

Ingen annen næringslivskonkurranse i Tyskland har blitt mottatt med en sånn anerkjennelse eller har opprettholdt momentum i et kvart århundre som prisen, som er sponset av Oskar Patzelt Foundation fra Leipzig. Det deles ikke ut noen pengepremie. Bedriftene er utelukkende motivert av anerkjennelse og bekreftelse av deres resultater uten økonomiske hensikter.

”Großer Preis des Mittelstandes tildelt av Oskar Patzelt Foundation er Tysklands mest ettertraktede næringslivspris` som avisen Die Welt beskriver det. Fonden ble tildelt Forbundsrepublikken Tysklands fortjenesteordre i 2008 og 2016 og Company Change Award i 2015.