Parlock har opplevd en fantastisk vekst de siste årene. Her ser vi fra venstre: Gorm Bønnelykke, Jess Koren, Carl-Axel Sandberg, Tor Espen Lie og Dag Rugland. Foto: Stig Odenrud, Eikerbladet

Parlock setter salgsrekord hvert eneste år

Leverandøren som har spesialisert seg som spesialleverandør av komponenter til ulike ventilasjonssysstemer leverer gode resultater år etter år. Forklaringen er dønn kjedelig, men den fungerer. Selskapet med fem ansatte holder til i Hokksund, har nesten tredoblet omsetningen i løpet av de siste årene.

0

Parlock ble etablert 1985 som et spesialfirma for vifter, og fram til nylig drevet som en familiebedrift. Blant våre leverandører finner du Europas største og mest anerkjente, som Klingenburg, Soler & Palau, Ferrari, IBC og Parvalux

– I 2010 hadde vi en omsetning på ti millioner, året etter 11 millioner, i 2012 12 millioner og i 2018 landet vi på 27 millioner kroner. I 2019 er målet 30 millioner, noe vi kommer til å klare, forteller hovedaksjonær og daglig leder Carl-Axel Sandberg til Eikerbladet.

Kjerneproduktene er varmegjenvinnere og drivsystemer for disse, vifter, motorer, frekvensomformere og styringsenheter. En viktig del av markedet er rehabilitering, optimalisering og oppgradering av aggregater, inkludert med utskifting av roterende gjenvinnere.

Øker og øker
– Årsaken til dette kraftige hoppet i 2018 i omsetningen var at vi ble forhandlere av frekvensomformere som benyttes til pumpe- og viftedrift. Omformerne sørger for å redusere motorenes energiforbruk. Det betyr lavere driftskostnader og mindre Co2-utslipp, sier Sandberg til Eikerbladet.

– Vi har fortsatt like mange ansatte som vi hadde i 2010. Det blir for mye på alle. Over tid er ikke slik arbeidsbelastning bra for noen. I løpet av året skal vi ansette minst én ny medarbeider, helst to. Den våte drømmen er å få tak i en person med bransjekunnskap, og som bor i nærområdet. Vi tenker langsiktig og derfor er lokal tilknytning viktig, forklarer han vel vitende om at det ikke er mange kandidater å velge mellom. Erfaring og innsikt i bransjen er viktig, men vi tar gjerne en yngre som skal få opplæring, sier Sandberg videre.

Stikkord for suksessen er hardt arbeid, bygge stein på stein, fagkunnskap, tilstedeværelse og ikke minst stabile leverandører og samarbeidspartnere.

– Vår tekniske plattform, kunnskap og erfaring gjør oss til en løsningsorientert samarbeidspartner for mange bransjer. Vi har vanligvis veldig lite å gjøre med sluttkunde/-bruker. Vi leverer produkter og løsninger til alt fra de store entreprenørene til spesialentreprenører innen ventilasjon, forklarer sjefen i selskapet ovenfor Eikerbladet.