Daglig leder og gründer Håkon Tegneby kan vise til en eventyrlig vekst for nettbutikken VVSkupp.

VVSkupp solgt til Bygghemma Group

Bygghemma Sverige har kjøpt 95 prosent av Designkupp AS som står bak nettbutikken VVSKupp. Nettbutikken som ble etablert i 2005 er den ledende online-aktøren i Norge innenfor baderomsprodukter. I 2018 omsatte selskapet for rundt 100 millioner og hadde en EBIT-margin på drøye tre prosent.

0

Mikael Olander, VD och konsernsjef för Bygghemma Group i Sverige sier følgende i en pressemelding tirsdag.
– Med oppkjøpet av VVSKupp styrker vi Bygghemmas posisjon i Norge betydelig. VVSkupp er den største nettbutikken innenfor sitt segment og vil bidra til å styrke Bygghemmas kategoriekspertise og lederposisjon ytterligere. Vi er veldig glade for at VVSkupp sine ansatte blir med videre, og at vi kan få gleden av å bruke deres kompetanse og lederskap som en del av Bygghemmas videre satsning i Norge.

Daglig leder og gründer av Designkupp AS, Håkon Tegneby sier i en kommentar til VVSforum at tidspunktet for å selge nå var gunstig, og ikke minst riktig.
– Vi har hatt flere besøk på døren i forhold til aktører som har ønsket å kjøpe oss, men det har ikke vært riktig i forhold til flere ting. Med Bygghemma Group har kjemi og filosofi stemt fra første stund, så dette er rett partner å selge til, og ikke minst samarbeide med videre. Det er ikke lenger noe som heter lykkelig som liten, skal vi være med i den tøffe konkurransen som råder i markedet, er det helt riktig å få på plass en stor aktør som Byggehemma inn på eiersiden med solid kunnskap om netthandel og med kapital. Det var strategisk viktig for oss å få dette på plass nå, sier Tegneby.

Bygghemma kommer til å fortsette å drive Designkupp AS som en selvstendig enhet innenfor DIY-segmentet i Norge.

VVSkupp kommer til å fortsette med samme produktutvalg og samme webshop som i dag, men at man på sikt kommer til å tilby flere produkter innenfor byggevaresegmentet.

Håkon Tegneby vil fortsette som daglig leder i selskapet og beholder også fem prosent av aksjene i Designkupp AS.