– Dette prosjektet har kommet i stand takket være våre gode samarbeidspartnere gjennom flere år, sier adm.direktør i Geberit, Tor Martin Garsjø.

Blir leverandør til verdens største studentboligprosjekt i tre

Geberit har vunnet prestisjeprosjekt:

0

Nylig ble det klart at Geberit blir leverandør av rørsystem til verdens største studentboligprosjekt i sitt slag. Dette er et kjempespennende prosjekt der vi får fullt utbytte av vårt nyeste rørsystem, sier administrerende direktør, Tor Martin Garsjø.

 I samarbeid med Brødrene Dahl og Askim & Mysen Rør, skal Geberit levere rør på SiÅs sitt nyeste studentboligprosjekt i massivtre. Bygningene reises i Ås, og er verdens største i sitt slag. Garsjø sier at de gleder seg til å ta fatt på utfordringen.

– Dette prosjektet har kommet i stand takket være våre gode samarbeidspartnere gjennom flere år, Brødrene Dahl og Askim & Mysen Rør AS. Vi ser frem til å ta fatt på denne jobben sammen med dem, sier han.

Leverer sitt nyeste rørsystem
Geberit skal levere sitt nyeste rørsystem i plast, Silent-Pro. Garsjø mener det er to store fordeler med dette.

– Ettersom dette er et bygg i massivtre, vet vi at det kommer til å få en del krymp det første året. Her vil plastrør være mye mer fordelaktig, fordi det tar opp reduksjonen. I tillegg er rørene lagt opp slik at de vil gå rett forbi hodeputa til studentene, god lydisolering blir derfor helt avgjørende i dette bygget, sier han.

Et bærekraftig prosjekt
De første hyblene i massiv tre kom på plass i 2012, da SiÅs og Veidekke bygde 250 stykker. Dette ble starten på en bølge av slike bygg i Norge. Nylig åpnet også verdens største massivtre-fabrikk på Åmot i Buskerud.

I prosjektet på Ås skal SiÅs og Veidekke reise ytterligere 795 nye hybler. For studentsamskipnaden har miljøaspektet vært en av de viktigste årsakene til at valget falt på massivtre. Dette samsvarer bra med Geberit sine nye rørløsninger, da miljøfokus er viktig for alle parter.

– Tidligere var det begrenset utvalg på rørlengder. Dette resulterte i mye overflødig plast, fordi rørene ofte måtte kappes til. De nye rørløsningene våre inkluderer lengder fra 3 meter, og helt ned til 15 centimeter. Dette bidrar til å redusere plastavfallet betraktelig, sier Garsjø.

Boligprosjektet ble påbegynt i april 2019, og skal etter planen ferdigstilles i august 2021.

Brødrene Dahl er sertifisert i henhold til miljøstandarden ISO 14001. Rørsystemet er lagerført på Brødrene Dahl sitt hovedlager på Langhus, og vil bli levert tilpasset prosjektets fremdrift.