Vi vil løfte frem jentene, slik at unge jenter som skal velge yrkesvei får gode rollemodeller, sier Christel Borge, administrerende direktør i Dipper og jurymedlem i Norges Hyggeligste Håndverker.

Kvinner er forbilder i håndverksbransjene

Aldri før har flere kvinner blitt nominert til Norges Hyggeligste Håndverker. Kampanjen løfter frem positive historier og forbilder i håndverkeryrkene, og kvinner fra hele Norge er nominert.

0

Aldri før har flere kvinner blitt nominert til Norges Hyggeligste Håndverker. Kampanjen løfter frem positive historier og forbilder i håndverkeryrkene, og kvinner fra hele Norge er nominert.

–  Til tross for en skrikende mangel på fagarbeidere, viser en undersøkelse fra Ipsos at kun fire prosent kvinner ønsker å jobbe med bygg, anlegg og industri. Dette vil vi gjøre noe med. Det finnes mange dyktige kvinnelige håndverkere. Vi vil løfte dem frem, slik at unge jenter som skal velge yrkesvei får gode rollemodeller, sier Christel Borge, administrerende direktør i Dipper og jurymedlem i Norges Hyggeligste Håndverker.

Charlotte M Blindheim i rørleggerfirmaet Chr. M. Vestrheim AS er inne på topp 10-listen Foto: Privat

Kvinnerekord
Kampanjen Norges Hyggeligste Håndverker er et felles initiativ fra ledende aktører i håndverksbransjene. Målet er å skape stolthet og engasjement for håndverksyrkene og bidra til økt rekruttering til yrkesfag. Foreløpig er 20 av de nominerte kandidatene kvinner, og dette er en ny rekord for kampanjen. På topp 10-listen over nominerte med flest stemmer i kampanjen finner vi rørleggerne Frøya Skogerbø Kjellevold og Charlotte M. Blindheim fra Bergen, og Camilla Cox Barfot fra Fredrikstad.

– De siste to årene har altfor få kvinner blitt nominert til Norges Hyggelige Håndverker. I år er det mange flere, og det er kjempebra at det er tre kvinner på topp 10-listen, sier Borge.

De nominerte kvinnene kommer fra alle bransjene som er med i kampanjen: lærling, murer, maler, snekker/tømrer, elektriker, rørlegger, samt en åpen kategori.

– Håndverkere er ekte superhelter. Det finnes mange dyktige kvinnelige håndverkere. Vi vil løfte dem frem, slik at unge jenter som skal velge yrkesvei får gode rollemodeller, sier Borge.

Farmen-finalist på topp 10-listen
Camilla Cox Barfot ble kjent i fjor som deltaker i Farmen på TV2. Hun drømte i ung alder om å bli veterinær, og planen var aldri å bli rørlegger. Det var først da hun som 24-åring ble med en venn på jobb, at hun fikk øynene opp for yrket.

– I dag drukner man i karrierevalg. Mange søker anerkjennelse gjennom titler, og lever etter hva samfunnet definerer som suksessfullt. Det folk glemmer er at man sitter igjen med mange hundretusen i studielån, i motsetning til yrkesfaglig utdanning hvor man får betalt lærlingperioden og gå rett ut i jobb uten gjeld. Samfunnet går ikke fremover når alle skal ta en mastergrad, sier Cox Barfot.

Hun ligger på en foreløpig 5.plass over de med flest stemmer i kampanjen.

– At jeg er jente og at jeg har klart å komme så langt, det synes jeg er så utrolig, innmari bra! Selv om folk ofte er skeptiske, er mannfolk ofte enda litt mer skeptiske til kvinnelige rørleggere. Vi har jo en litt annen fysikk og det er ikke så vanlig med kvinnelige rørleggere, og det gjør det ekstra stas å være på topplisten i kåringen Norges Hyggeligste Håndverker.

De nominerte kvinnene er:

KLIKK HER FOR Å NOMINERE OG STEMME

 

INFORMASJON OM NORGES HYGGELIGSTE HÅNDVERKER

Kampanjen Norges Hyggeligste Håndverker er et felles initiativ fra ledende aktører i håndverkerbransjene som mener det er på tide å slå et slag for håndverkerne. Målet med kampanjen er å skape stolthet og engasjement for håndverksyrkene, gjennom å løfte frem de gode historiene om flinke fagfolk som gjør en solid jobb for kunden.

 

Norges Hyggeligste Håndverker er et initiativ fra Dipper og Mittanbud og gjennomføres i samarbeid med Renault, BNL, Mesterbrev, TOOLS, Jotun, Boligmessen, AF-Gruppen, Hultafors, Elko, Hey’di, Oras og Samsung. Kampanjen ble startet i 2017 og gjennomføres nå for tredje gang.

 

Vinneren kåres i samarbeid med en fagjury under Boligmessen på Telenor Arena lørdag 14. september. Kriteriene for å vinne konkurransen er en kombinasjon av faglig dyktighet, stemmer, engasjement, service og gode kundeopplevelser.

Det kåres vinnere i syv underkategorier: lærling, murer, maler, snekker/tømrer, elektriker, rørlegger, samt en åpen kategori. I tillegg til den gjeve tittelen Norges Hyggeligste Håndverker 2019 får vinneren blant annet tre års fri leasing av enten Renault Trafic, Renault Kangoo eller Kangoo ZE, komplett smartinnredning av Renault varebil fra Sortimo, et mobilabonnement hos Dipper for bedriften til verdi av 15 000,-, gavekort på varer fra Hultafors for 10 000,- gavekort på varer fra Jotun for 20 000,- og et abonnement hos Mittanbud til en verdi av 15 000,-.

Les mer på: www.hyggeligste.no/