Fra venstre, Roger Aksnes, Instalco, Alexander Paulsen, Ventec AS, Tom Asmund Bergli, Ventec AS, Stig Brobakken, Ventec AS, Knut Holte, Ventec AS, og Robin Boheman, Instalco

Instalco kjøper ventilasjons-entreprenøren Ventec i Kristiansand

Instalco vokser videre i Norge og har kjøpt ventilasjonsentreprenøren Ventec i Kristiansand og Grimstad. Ventec består av selskapene Ventec AS, Ventec Agder AS og Ventec Service AS. Selskapene har til sammen 32 ansatte, og omsatte for 69 millioner i 2018.

0

– Oppkjøpet av Ventec er et steg på veien for bli en komplett VVS-entreprenør i regionen rundt Kristiansand og Grimstad. Ventec blir et bra komplement och en naturlig samarbeidspartner til Instalcoselskapet Moi Rør i Kristiansand. Med Ventec kommer vi også til å få økte markedsandeler innenfor serviceområdet, noe som på linje med vår satsing og strategi, sier Roger Aksnes, forretningssansvarlig for Instalco Norge.

Ventec er spesialister på ventilasjons- og klimaanlegg for industri, kontor, kjøpesenter, hotell, skoler og andre offentlige bygninger. Selskapet utfører også installasjoner i boliger og driver med servicevirksomhet.

– Vi har vokst såpass mye at vi trenger flere ben å stå på. Gjennom å bli en del av Instalco får vi en bedre mulighet til å samarbeide med andre selskaper i samme familie, og nye muligheter til å vokse og utvikle oss videre, sier Stig Brobakken och Tom Asmund Bergli,  i Ventec AS respektive Ventec Agder och Ventec Service AS.

Ventec AS ble etablert i 1990, mens Ventec Agder AS så dagens lys i 2000. I 2003 startet man datterselskapet Ventec Service AS som en underavdeling til Ventec Agder.

Instalco kjøper 100 prosent av aksjene i Ventec med overtakelse i månedskitet november – desember. 2019.