Her er turfølget og ISH- troppen samlet. Fra venstre, Harald Faret, Faret VVS, Øystein Kristiansen, Røleggergutta AS, Arne og Andreas Vinar fra Vinar VVS & Sønn AS.

– En inspirerende messe med utrolig produktbredde

Vinnerne av ISH tur: Øystein Kristiansen og Harald Faret

0

VVSForum reiste til ISH i Frankfurt med fire rørleggere i selskapet. Blant disse var vinnerne av VVSforum og Facebooksiden Norges rørleggere sin konkurranse om gratis tur til ISH. Inntrykket var overveldende og krydret med en rekke spennende nyheter.

Troppen fra VVSForum var innom utrolige stander og store utstillinger, og besøkte blant annet Duravit, Hansgrohe, Oras Armatur (Hansa), Holtan Normark (Novellini), og BWT, ved siden av å se på utstillinger der SGP Armatec og Armaturjonsson var representert.

Vinnerne av konkurransen i regi av facebooksiden Norges Rørleggere og VVSforum. F.v, Harald Faret og Øystein Krististiansen.

– Det er jo en bredde i vareutvalget her nede man ikke har sett maken til. En kunne jo ønske seg mer å velge mellom hjemme også, ikke minst i baderom og kjøkken, men jeg forstår jo at dette er et større marked, oppsummerte Øystein Kristiansen, daglig leder for Rørleggergutta AS i Tønsberg og den ene vinneren av tur. Kristiansen leverer stadig flere totalprosjekter til både private og offentlige kunder, og det å finne løsninger er en del av hverdagen for Øystein.

– Rørleggerfaget er allsidig, en del handler om å gjøre det teknisk riktig, den andre dreier seg om inspirasjon. Vårt mål er å tilby kundene løsninger som skaper glede, så her var det mye nytt å se innen løsninger og utstyr, jeg er veldig fornøyd med både turen og opplevelsen, sa Kristiansen.

Saken fortsetter under bildet:

Øystein Kristiansen, Arne og Andreas Vinar i samtale med Thomas Vollsæter hos BWT Birger Christensen AS om vannbehandling og filter på ISH.

Et kreativt yrke
Den andre vinneren i VVSForums konkurranse var Harald Faret, som driver sin rørleggervirksomhet Faret VVS med utgangspunkt i Kvernaland ved Sandnes. Faret jobber særlig mot private kunder og er dessuten å finne på Mitt Anbud med høyeste poeng og mange rosende tilbakemeldinger.
– Jeg driver alene som rørlegger, det er et spennende yrke der man kommer i kontakt med mange hyggelige folk. Jeg legger vekt på personlig kontakt og god service, forteller Harald, som fant mye spennende under messen.
Særlig ble han imponert over utvalget av nyttig verktøy for den moderne rørlegger. Når man skal jobbe for private gjelder det å være effektiv og finne løsninger for kunden.
– Å være rørlegger er å være kreativ i forslag og utførelse for kunden, og med dagens store utvalg av utstyr er det nesten ingen begrensninger. Jeg hadde stort utbytte av messen, så takk for en hyggelig tur, konkluderte Faret.

Saken fortsetter under bildet:

Her for guttene i tropen en gjennomgang av nyheter og funksjonaliteter på ulike armaturer av Lars Erik Fossum i Oras Armaturer på ISH.

Vinar far og sønn
Foruten vinnerne av VVSForums konkurranse var det påmeldt to rørleggere fra Mysen, som reiste i det samme selskapet, nærmere bestemt far og sønn Arne og Andreas Vinar fra firma Vinar VVS og Sønn AS, som også har høyeste rating under Mitt Anbud.
– Det mest spennende jeg fant under messen var faktisk et lite applikasjonssett for sklisikker maling. Her har man pakket ferdig rulle, maling og alt man trenger for et gitt areale, som et dusjrom eller et område på badet. Produktet er svakt matt og transparent og gir en helt annen overflate. Vi jobber for en del eldre privatkunder og dette kan komme godt med, sier Arne til VVSForum. I tillegg syntes han det var mye spennende innen vannfilter for enebolig på ISH.

Som rørleggerbedrift med far og sønn kan man ta på seg både små og store oppdrag innen service, rehabilitering av bad og eneboliger.

Saken fortsetter under bildet:

Her besøker vinnerne Duravit på ISH. Fra venstre, Anita Sagen, og Brynjar Carlsen, Duravit Norge, Øystein Kristiansen, og Harald Faret.

– Vi har hatt stort utbytte av turen. Etter en messe som dette har man litt stjerner i øynene, og det kommer godt med når man skal ut på befaring og foreslå løsninger. I vårt fag handler det mye om å jobbe effektivt, og her har vi sett mye nytt som blir til hjelp på verktøyfronten. Å være rørlegger handler likevel mest å gjøre kundene trygge og tilfreds, og holde avtaler på både pris og levering. Det skal bli godt å komme i gjenge igjen etter turen, dette har blitt noen tusen skritt, sier far og sønn Vinar til VVSforum.

Saken fortsetter under bildet:

Her får guttene en presentasjon av Geir Holtan i Holtan Normark på Novelleni sin stand.

Fakta om ISH 2019:
Fra 11. til 15. mars var det 190.000 besøkende (2017: 198.810) fra 161 land (2017: 153) på ISH 2019. I fem dager var det 2532 utstillere 868 fra Tyskland, 1664 internasjonale fra 57 land presenterte sine produkter i Frankfurt am Main. 66 prosent av utstillerne var internasjonale (2017: 64 prosent) og nesten 48 prosent av de besøkende (2017: rundt 40 prosent) kom fra land utenfor Tyskland.

De største besøker nasjonene var Kina, Italia, Nederland, Frankrike, Sveits, Storbritannia, Polen, Belgia, Østerrike og Tsjekkia. 

Neste ISH vil bli avholdt i Frankfurt am Main fra 22. til 26. mars 2021.