Stopper energitapet – Geberit energibesparende ventil bidrar til å stoppe varmetap fra avløpsstammen over tak.

Geberit lanserer energibesparende ventil

På markedet i april 2019

0

I boligblokker med mer enn fire etasjer kan energitapet via avløpsstammen være betydelig. Den nye Geberit energibesparende ventilen kan redusere dette energitapet. Festet på avløpets-utluftingsrør hindrer den varmetap uten å hindre funksjonaliteten i røret.

Spesielt om vinteren kan det bli et varmetap via avløpsstammen. Utluftingen over taket er ofte åpen. For å hindre dette energitapet har Geberit utviklet en ventil, som er enkel å montere på eksisterende avløpsrør med dimensjon d110.

“Varmetap via det åpne utluftingsrøret har hittil ikke blitt adressert – før nå. Den energibesparende ventilen stopper dette energitapet uten å hindre funksjonaliteten i røret.», sier produktsjef i Geberit Odd Skriden i en pressemelding. I tillegg vil den redusere ubehagelig lukt på takterrasser.

Trykkkompensasjon
Geberit energibesparende ventil har klaffer på sidene med vedlikeholdsfrie og værbestandige silikonmembraner. Magnetmembranen åpnes automatisk når trykkkompensasjon kreves men de forblir stengt resten av tiden. Membranene åpner innover og utover avhengig av trykket. Dette er nødvendig når negativt trykk utvikler seg i røret eller det må kompenseres for overtrykk.

Testet i tøffe værforhold 
Under en haglmotstandstest utført på det sveitsiske føderale laboratoriet for materialvitenskap og teknologi, oppnådde Geberit energibesparendeventil klasse 4 – den nest høyeste klassifisering. Ventilen er også stormsikker.