Kim Haugom, salgssjef for prosjekt i Oras Norge viser frem Oras Nova dusjkranene og sikkerhetsnøkkelen. Dusjkranen øverst på bildet er Oras Nova 7460 med låsbare ratt, og dusjkranen under er Oras Nova 7460 med vanlige ratt.

– Forebygging av skålding kan gjøres med valg av riktige produkter

– I håndtering av varmt vann, kan dessverre skolding forekomme. Skålding med varmt vann kan føre til alvorlige situasjoner, men vi kan med enkle grep bedre sikkerheten og gjøre hverdagen tryggere i omsorgsboliger, sykehus og andre offentlige bygg ved å installere produkter med ekstra skåldesikring.

0

Det sier Kim Haugom, salgssjef for prosjekt i Oras Norge i en pressemelding.

Etter den siste tids hendelser hvor flere personer har blitt utsatt for skålding, og i et tilfelle med en svært trist og tragisk utgang, mener Haugom at det er viktig at man tenker mer sikkerhet og forebygging i forhold til riktige produkter for nettopp å unngå skålding.

– Oras tilbyr tre dusjkraner som kan bygges om for ekstra beskyttelse mot skålding. Vår modell Oras Nova 7460 termostat dusjkran har temperaturratt med sperreknapp ved 38 ° C for å hindre skålding. På dette produktet er det mulig å bytte ut både temperaturrattet og mengderattet med spesialratt som må låses opp med en egen nøkkel for å endre temperaturen og slå på vannet. Modellen Oras Nova 7462 termostat kar- og dusjkran med kartut har temperaturratt med sperreknapp ved 38 ° C for å hindre skålding. På dette produktet kan temperaturrattet byttes ut med et spesialratt som må låses opp med en egen nøkkel for å endre temperaturen på vannet. Til både Nova 7460 og 7462 selges nøkkel separat, sier Haugom.

Oras Oramix 7264 trykkstyrt dusjkran har temperaturratt med sperreknapp for å hindre skåldning. På dette produktet kan det betilles ekstra temperaturssperre for begrensning av max temperatur. Temperatursperren monteres inn i mengderattet, og vil da begrense maksimal temperatur.

– Oras er som nevnt opptatt av sikkerhet og ved å benytte en av disse løsningene, kan for eksempel en pleier på en omsorgsbolig kontrollere når dusjkranen skal brukes, og skape en tryggere hverdag for beboere, sier Haugom.

Sikkerhetstermostater
– Et annet produkt vi anbefaler til alle helse- og barneomsorgsfasiliteter er våre sikkerhetstermostater, og her har vi Oras Minimat som er et sikkerhetstermostat som kan monteres i sammenheng med servantkraner og hindrer skålding på en effektiv måte, understreker Haugom.

Montering av Minimat-termostaten er et enkelt tiltak for å bedre sikkerheten og gjøre hverdagen trygg i barnehager, på sykehus, pleie- og sykehjem. Minimat fra Oras er hovedsakelig utviklet med det formålet å være en enkel og effektiv skåldingsbeskyttelse.

– Et minimat er svært nyttig på for eksempel barnehagetoaletter, der kranen er i hyppig bruk av små barnehender. Hvis de ansatte er opptatt med andre gjøremål, er det fort gjort for de små å tappe feil temperatur og brenne seg. Med Minimat unngår du den risikoen, påpeker Haugom.

Oras i tilbyr to sikkerhetstermostater. Det er Oras Minimat 200410 for forblandet vann og Oras Minimat 200400 som er et sett med tilkoblingsutstyr for temperatur-justerbare kraner.