Ronny Holm, daglig leder i Unopax AS, viser baderomskabin med skapet UNOPAX MAXI SPLIT som er koblet til og kjører for fullt. I skapet ser vi varmefordelingen i topp og tappevann i nedre del. Toalett og sisterne ved nedre glass.

Fordelerskap fra Unopax besto utvidet test hos SINTEF

Fleksible skap som tilpasses hvert prosjekt

0

SINTEF har testet Unopax sitt fordelerskap som kombinerer hele vann- og varmesystemet til en bolig, med innbyggingssisterne til toalettet på badet.

I en ny test er skapet godkjent også med rørsystemene fra hele seks anerkjente produsenter;  LK Systems, Høiax, TECE, Roth, Sanipex og Uponor.

– Markedet etterspør og forventer mer effektive måter å bygge og renovere på. Vårt fordelerskap forenkler VVS-installasjonen betydelig både for utbyggere og rørleggere, sier Ronny Holm, daglig leder i Unopax AS i en pressemelding.

Det smarte fordelerskapet samler rørene til tappevann og varmesystem samt toalettsisternen i et pent skap på badet. At SINTEF nå har testet skapet med hele seks anerkjente rørsystemer, gir ekstra fleksibilitet og ikke minst trygghet. De seks rørsystemene er LK Systems, Høiax, TECE, Roth, Sanipex og Uponor. Fordelerskapet vil inngå i de øvrige, godkjente rørsystemene. Skapet er vanntett og godkjent for å stå i våtsone, og kan brukes både i nybygg og renovasjonsprosjekter, i leilighetskomplekser, eneboliger og hytter.

– Det var ikke et eget krav til SINTEF-godkjenning, men at vi måtte følge TEK17, som alle andre. For å trygge kundene våre, valgte vi likevel å få testet skapet hos SINTEF, forteller Ronny Holm.  SINTEF ønsker å forenkle VVS-installasjonene ved å unngå feil på grunn av misforståelser når rørsystemer blandes.  – Det ligger store gevinster i å standardisere VVS-installasjonene, det gir enklere prosjektering, mer effektive byggeprosesser og færre feil. Særlig utbyggere og entreprenører er interesserte i skapet vårt, fordi det er en smart måte å løse VVS-installasjonen på, utdyper Holm.

Fleksible skap som tilpasses prosjektene
Skapene er svært fleksible, skalerbare og kan leveres både prefabrikerte med ferdig innhold og tomme. Rørlegger kan selvsagt også montere rørene til tappevann, varme, vekslersystem, målere og toalett på tradisjonell måte, om ønskelig. Seks rørsystemer å velge mellom gir ytterligere fleksibilitet. Det er lett å komme til komponentene og rørene, og deler kan enkelt skiftes ut, om det skulle være nødvendig.

Ikke minst kan innholdet i skapet tilpasses spesifikasjonene til ethvert prosjekt etter behov.Det forenkler arbeidet som gjøres på selve byggeplassen betydelig.

– Noen rørleggere var nok litt skeptiske i starten, men når de har sett hvor godt skapet fungerer og hvor fleksibelt det er, er skepsis snudd til entusiasme. Rørleggerfaget blir ikke forringet, slik noen har vært bekymret for. Arbeidet blir mer effektivt, understreker Holm.

Sparer dyrebar plass
Siden vann- og varmesystemet og vannsisternen til toalettet er samlet i ett og samme skap, krever VVS-installasjonen mindre plass. Disse installasjonene har tidligere måttet stå i et eget rom, en bod eller teknisk rom. Hver godt utnyttede kvadratmeter gir byggeprosjektet bedre byggeøkonomi.

– Mange blir positivt overrasket over hvor pent skapet er. Skapet har en glassfront og ramme i flere utførelser. Det ser moderne ut og gir badet et estetisk løft, i motsetning til ordinære stålskap, sier Holm.

Bærekraftig europeisk produksjon
Unopax har administrasjon i Sarpsborg og Arendal med hovedlager utenfor Oslo. Skapene produseres på Stansefabrikken med kvalitetsglass fra Sveits. De settes sammen og fylles med innhold etter spesifikasjonene i hvert byggeprosjekt.

Nå satser Unopax for fullt i markedet
– Vi har vektlagt bærekraftig europeisk produksjon. Måten vi produserer på gir den beste kvaliteten på skapene og minimalt med svinn. Med testrapporten fra SINTEF på plass, ligger alt til rette for at enda flere får øynene opp for skapene, samtidig som vi kan trygge kundene våre om at våre skap er tette, sier Ronny Holm avslutningsvis.

Ronny Holm med skapet UNOPAX MINI, hvor det er svært god plass til blant annet tappevann.