Jonas Brennwald er utnevnt som Deputy Chief Executive Officer Grohe AG samt Chief Executive Officer of LIXIL Water Technology EMENA

Endring i ledelsen hos Grohe AG

Styret i GROHE AG har utnevnt Thomas Fuhr som ny Chief Executive Officer i GROHE AG. I tillegg tar Jonas Brennwald, nåværende Chief Sales Officer, rollen som Deputy Chief Executive Officer i GROHE AG, og blir medlem av GROHEs styre.

0

Michael Mager, Executive Director Human Resources & Organization, og Stefan Geising, Chief Financial Officer forblir medlemmer av GROHEs styre. Utnevnelsene trer i kraft umiddelbart som følge av Michael Rauterkus sin fratredelse som Chief Executive Officer i GROHE, samt Chief Executive Officer i LIXIL Water Technology EMENA.

“GROHE kan se tilbake på en fremragende vekst. Nå tilpasser vi organisasjonsstrukturen vår for å sikre kontinuerlig vekst i EMENA-regionen. Jeg er veldig glad for å kunngjøre at det er Thomas Fuhr som blir ny CEO i GROHE. Han er en erfaren og vellykket leder innen drift og teknologi, og vil bidra til å integrere GROHEs produksjons- og teknologiressurser inn i det globale LIXIL-fotavtrykket», sier Bijoy Mohan, Chief Executive Officer i LIXIL International i en pressemelding.

I tillegg til disse endringene utnevnes Jonas Brennwald som Deputy Chief Executive Officer i GROHE AG, samt Chief Executive Officer i LIXIL Water Technology Business i EMENA. Han vil ha ansvaret for å øke GROHEs virksomhet i Europa, Midtøsten og Nord-Afrika, ved å bruke LIXILs globale ressurser og merkevarer. «Jeg er veldig fornøyd med å ha Jonas i ledergruppen til GROHE og som leder av LIXIL Water Technology EMENA. Han vil bidra til å fortsette og drive veksten til GROHE», sier Mohan. «Et viktig aspekt vil være å forsterke våre kunderelasjoner og utnytte vårt omfattende nettverkspotensial over hele Europa, Midtøsten og i Nord-Afrika ytterligere.»

Etter mer enn 12 år forlater Chief Executive Officer i GROHE AG, Michael Rauterkus, GROHE etter eget ønske. Siden han begynte i november 2006 har Michael Rauterkus oppmuntret profesjonaliseringen av salget, og har med stor suksess bidratt til selskapets positive utvikling. Først som Head of Central Europe Sales Region og Managing Director of Grohe Germany, og siden juni 2009, som Europas president i GROHE. I oktober 2011 ble han forfremmet til Chief Sales Officer i GROHE AG, med ansvar for regionene EMENA og USA. I 2015 ble Michael utnevnt som CEO i GROHE. Under hans lederskap vokste GROHE i EMENA to ganger markedsveksten de siste fem årene – gjennom innovasjon innen teknologi, samt innføringen av komplette baderomsløsninger. I tillegg har GROHE et forsprang i bransjen med IOT-løsninger. «Vi vil gjerne takke Michael Rauterkus for hans store engasjement som er grunnlaget for GROHEs innovative kraft og stabile suksess. Under hans ledelse har GROHE blitt en global markedsleder innenfor bransjen», sier Bijoy Mohan.

Om Thomas Fuhr
Thomas Fuhr overtok stillingen som Executive Director Operations i GROHE AG i 2013, hvor han var ansvarlig for produksjon, innkjøp, logistikk, kvalitet, teknologi, forskning, utvikling og bærekraft. I tillegg leder han kategorien kraner i LIXIL Water Technology. Thomas Fuhr jobbet 22 år i Mercedes-Benz før han begynte i GROHE. Han har erfaring fra et bredt spekter av roller innen utvikling, produksjon, kvalitet, logistikk og innkjøp i Tyskland, India, USA og Storbritannia.

Om Jonas Brennwald
Siden 2012 har Jonas Brennwald ledet ulike salgsregioner for GROHE, senest som Chief Sales Officer. Før Jonas begynte i GROHE har han erfaring fra en rekke lederstillinger i store merkenavn som Mars, Ecolab, Goodyear Dunlop og billeverandøren Dorman.