– Tromsøbadet har som ventet skapt mye engasjement blant byens befolkning, og budsjettoverskridelser er en del av dette bildet. Vår del av prosjektet var på 25 millioner og ble levert i henhold til avtalen, sier daglig leder Tor Torgbergsen i Åge Nilsen AS.

– Dyktige ansatte gjør at vi får interessante prosjekter å jobbe med

Åge Nilsen leverer avanserte løsninger til store prosjekter i Tromsø:

0

Byggeaktiviteten i Tromsø er høy, og flere komplekse byggeprosjekter er allerede ferdigstilt. Åge Nilsen AS er engasjert i flere av byens største prosjekter, og har nettopp avsluttet signaturprosjektet Tromsøbadet. Her skal blant all varmen gjenvinnes fra dusjer og filterrens, og vannet brukes på nytt.

– Det største prosjektet vi har vært engasjert i var byggingen av Medisin og Helsefag 2 (MH2) på Universitetet i Tromsø. Vi leverte varme, sprinkler, sanitær, kjøling og medisinsk gass til undervisningsbygget som rommer lærere, studenter og stab. Totalt hadde prosjektet for vårt fag et budsjett på 75 millioner, noe som gjør det til det største i selskapets seksti år lange historie, sier Tor Torbergsen, daglig leder i selskapet.

Åge Nilsen AS har i dag 60 ansatte på hovedkontoret i Tromsø, og utfører oppdrag i Troms, Finnmark og på Svalbard. Selskapet leverer sanitær, varme- og kulde, brannsikring, gass- og trykkluft. Videre har selskapet vært engasjert i flere fjernvarmeprosjekter. Virksomheten omsetter for over 100 millioner i året og har hatt en god økonomisk utvikling de siste årene.

Leverer løsninger til laboratorier
Som følge av prosjektet MH2 ble selskapet engasjert i ytterligere oppgraderinger av Universitetet i Tromsø.

– Etter at vi fullførte prosjektet på MH2 ble vi engasjert i renoveringen av Medisin og helsefag 1 (MH1). Prosjektet er på 15 millioner og inkluderer også leveranser til forskningslaboratorium for dyr. Prosjektet innebærer mange spesielle løsninger, eksempelvis drikkenipler for dyr. Økonomisk sett er bare disse to prosjektene tilsvarende en vanlig årsomsetning i selskapet, sier Andrè Jensen, leder for selskapets prosjektavdeling.

Saken fortsetter under bildet:

Illustrasjonsbilde – Tromsøbadet. Foto: Asplan Viak.

– Jobben var beskrevet og prosjektert av byggherre. Det var likevel en spennende utfordring å håndtere så store anlegg. Heldigvis har dette gått bra på alle måter og æren for dette tildeles både dyktige egne ansatte og samarbeidspartnere. I perioder har de vært hele 25 mann på byggeplassen fra oss, sier han.

Vellykket omstilling
Torbergsen forteller at mye av årsaken til at prosjektene har gått så bra er omstillingen selskapet gikk gjennom noen år tilbake.

– Det gjelder å ha rett mann og kvinne på rett plass. Vi er en gjeng med ambisjoner som har gjort forbedringer hver dag over flere år. Vi er så heldig å nå ha dyktige ansatte i alle posisjoner, gode holdninger og et fantastisk arbeidsmiljø. Vi er en bedrift som satser på norske fagarbeidere, men har også viktig innslag av ansatte fra andre land. Kompetansen og samarbeidet mellom de ansatte er forklaringen på at prosjektene har gått så bra, sier han.

Jensen forteller at selskapet utelukkende har brukt faste ansatte de siste årene.

– Selv om vi satser på faste ansatte er vi avhengig av å leie inn folk på de aller største prosjektene som kommer. Vi ønsker samtidig å sørge for karriereutvikling gjennom å forfremme rørleggere til bas, og bas til anleggsledere. Vi har måttet endre litt på strukturene for å få prosjektene til å flyte godt, sier Jensen.

– De nevnte prosjekter er avsluttet og har gitt gode resultater. Dette har igjen gitt bonus til de ansatte, sier han.

Leverte løsninger til Tromsø Bad
Selskapet har også vært engasjert i signaturprosjektet Tromsø Badet, et prosjekt som vil få en sluttpris på nesten 1 milliard kroner.

– Tromsøbadet har som ventet skapt mye engasjement blant byens befolkning, og budsjettoverskridelser er en del av dette bildet. Vår del av prosjektet var på 25 millioner og ble levert i henhold til avtalen. Prosjektet fra vår side har gått knirkefritt og uten forsinkelser, delvis på grunn av at vi var tidlig inne for å påvirke løsninger, samt også hadde stort fokus på egen fremdrift. Vi får ofte spørsmål i styremøter om dette prosjektet på grunn av medieomtalen, men for oss har ikke dette vært et spesielt komplekst prosjekt, avslutter Torbergsen.

Nå jobber selskapet blant annet med anlegg til Fiskernes Agnforsyning, som i størrelse er på hele 20.000 kvadratmeter. Selskapet har de siste årene også vært engasjert i de største rørentreprisene som har vært i sitt markedsområde som eksempelvis helikopterbasen på Bardufoss, radaranlegget i Vardø, samt flere ungdoms- og videregående skoler. Selskapet er også i startgropen på et lakseslakteri på Senja og er sterkt engasjert i utbygging på Evenes.