Byggmesterforbundets daglige leder, Frank I var Andersen, sier at de nå skal diskutere den videre fremdriften i saken etter at de ble nedstemt på BNLs generalforsamling.

Byggmesterforbundets forslag ble nedstemt

Kun ni stemmer støttet Byggmesterforbundets forslag om å nedskalere BNLs aktivitet. Det øker spekulasjonene rundt hvorvidt Byggmesterforbundet trekker seg ut av organisasjonen.

0

Før avstemningen på BNLs generalforsamling, var det flere av medlemmene som uttrykte uenighet i Byggmesterforbundets drastiske forslag overfor VVSforum. Rørentreprenørene Norges administrerende direktør Marianne W. Røiseland var klar på at dette ikke er veien å gå, og også Foreningen for ventilasjon, kulde og Energi (VKE) ønsket et sterkt og samlende BNL.

– Vi ønsker et BNL som kan fronte bygg-, installasjons- og anleggsbransjens felles interesser innen kompetansebygging, utdanning, seriøsitet, miljø og bærekraft og digitalisering for å nevne de viktigste, sa administrerende direktør
Thor Lexow.

Bred enighet
Også de fleste øvrige av BNLs 15 bransjeorganisasjoner har samme oppfatning, og Byggmesterforbundets forslag falt under den godt besøkte generalforsamlingen tirsdag. Kun to av medlemmene stemte for forslaget, i tillegg til Byggmeterforbundet selv.

Begrunnelsen for de foreslåtte endringene, er at Byggmesterforbundet mener  de ressursene de har tilført BNL-fellesskapet  ikke har gitt de ønskede resultater og innflytelse på rammevilkår for medlemsbedriftene. Derfor ønsket de at BNL kun  skulle   ivareta arbeidsgiverspørsmål og felles interesser innenfor tariff og overenskomst.

Utmeldelse?
Spørsmålet nå, er hvordan Byggmesterforbundet skal håndtere dette videre. I følge Byggeindustrien, sier styreleder Per Ove Sivertsen at de nå skal diskutere den videre fremdriften i saken etter at de ble nedstemt.

– Ut fra signalene i forkant var dette ikke uventet, men vi vet foreløpig ikke hva som skjer videre. Vi skal nå diskutere avstemmingen og prosessen blant medlemmene i styret. Vi har ikke noen plan B liggende klar, sier Sivertsen til Byggeindustrien like etter at avstemmingen var gjennomført på NHO-huset.