Bosch lanserer ny elektrokjel for varme- og varmtvannsproduksjon

Bosch lanserer ny veggmontert elektrokjel for varme- og varmtvannsproduksjon med 3 fas 230 V som en av nyhetene. Nye Bosch Tronic Heat veggmonterte elektrokjeler er utviklet for å varme opp eneboliger, leiligheter og fritidshus i effektområdet 4-18 kW.

0

– Vannbåren varme er førstevalget for alle som kjenner til oppvarming i dag, men ikke alle har anledning til å investere i en varmepumpe. Derfor lanserer vi i Bosch en moderne, miljøvennlig, rimelig varmekilde i et lekkert støysvakt design. Kjelen er enkel å installere og har lav investeringskostnad, og den egner seg like godt som erstatning for oljefyr som for installasjon ved nybygg, sier Kristian Bakkeng, salgs- og markedssjef i Robert Bosch AS, Termoteknikk.

Elektrokjelen kommer i både 230 V (4-18 kW) og 400 V (4-9 kW), og det er mulig å bruke dem som reservekilde for biomassekjeler eller varmepumper.
– De er veldig enkle å betjene, økonomiske, små i størrelse og har høy kvalitet. Alle Bosch elektrokjeler produseres i Krnov i Tsjekkia, forteller Bakkeng.

– Smart og praktisk styringskonsept. Smart elektronikk med selvdiagnose og intelligente funksjoner som Adaptiv Control for hele varmeanlegget. Det oversiktlige kontrollpanelet med knapper og et grafisk display er brukervennlig og gjør alle innstillinger enkle. Bosch Tronic Heat er lett og kompakt noe som gjør installasjon og fremtidig vedlikehold til en enkel oppgave. Ved å fjerne et par skruer blir alle viktige komponentene lett tilgjengelig fra forsiden, skriver Bosch videre i meldingen.

– El-kjelen er en enkel og rimelig investering vekk fra oljen. Hvis man på et senere tidspunkt ønsker å installere en varmepumpe eller biomassekjele kan den allerede installerte Bosch Tronic Heat 3500 brukes som reservekilde til oppvarming, sier Bakkeng.
– I mange hus vil det være rimeligere å installere vannbåren gulvvarme og en TronicHeat el-kjele enn å legge varmekabler. Forventet levetid for gulvvarme er dessuten mye lenge enn forventet levetid for varmekabler. Alt tyder på at strømprisene vil øke i framtiden. Med et vannbårent system vil huseieren ha fleksibilitet og mulighet til å velge en annen varmekilde enn direktevirkende strøm som oppvarmingskilde.