Illustrasjon: Arkitekt: Voll Arkitekter

– Vannlekkasje i Mjøstårnet

- Begrenset skadeomfang

0

Arthur Buchardts prestisjeprosjekt Mjøstårnet i Brumunddal, verdens største bygg i tre, har vært rammet av vannlekkasje. – Men skadeomfanget er begrenset, sier Kim Robert Lisø, fungerende administrerende direktør i GK Rør AS.

GK har stått for elektro, rør, ventilasjon, byggautomasjon og kulde til bygget på 18 etasjer som troner 85,4 meter over Mjøsa. Det rommer blant annet 27 leiligheter, kommunalt badeanlegg, treningssenter, fem etasjer med kontorer og fire etasjer med hotellrom.

Kobling i kjøkkenbenk
Begeistringen var stor da bygget ble åpnet for publikum for et par uker siden, men er nå satt tilbake av en vannlekkasje, som bekreftes av Kim Robert Lisø, fungerende administrerende direktør i GK Rør AS.

– Vannlekkasjen skjedde i forbindelse med en kobling i kjøkkenbenk i en leilighet i plan 12 i Mjøstårnet. Dette har medført skader på gulv i en leilighet, og noen himlingsplater i fire hotellrom i etasjen under, samt at vi har fått noe fukt i lettvegger.

– Skadeomfanget er begrenset. Vi jobber nå med å analysere årsaken til skadene, og vårt forsikringsselskap håndterer saken videre, sier han i en kommentar til VVSforum.

Trykkøkning
Det er tidligere blitt omtalt av nettavisen FriFagbevegelse at det på det meste har vært 40 rørleggere på jobb i bygget. I det tekniske rommet i andre etasje, sammen med alle de andre sinnrike rørkontrollene som må til på et 18 etasjes bygg, ligger et trykkøkningsanlegg.

Om dette skal være en medvirkende årsak til lekkasjen, vites imidlertid ikke.

– Vet ikke om noe lekkasje!
Arthur Buchardt svarer selv slik i en SMS på vår henvendelse om vannlekkasjen i Mjøsbygget: ”Jeg har aldri hørt om noen vannlekkasje!”

Den samme forretningsmann, eiendomsutvikler og hotellmagnat Buchardt kom for øvrig i 2014 med denne oppsiktsvekkende uttalelsen under et foredrag for Norske Rørleggerbedrifters landsforening, Norske Rørgrossisters Forening og VA- og VVS-produsentene i følge Nettavisen:

”Rørleggeren er den dummeste håndverkeren på et byggeprosjekt. Det er han som gjør flest feil, og skjønner minst av det”.

Han fortsatt med følgende, i følge Nettavisen:
”Det er lav kompetanse og dere er dårlige på innovasjon og utvikling – og de kan for lite om nye produkter og materialer”.

Nå har han trolig fått ytterligere vann på mølla!